CHP’nin Adayı Belli Oldu

CHP Sinop Belediye Başkan adayını sosyal paylaşım sitesinden açıkladı.

CHP’nin Adayı Belli Oldu

Sinop’ta 2 Aralık Pazar günü 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Salonunda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında Baki Ergül 323, Barış Ayhan 597, Bülent Gökmenoğlu 58, Metin Gürbüz ise 162 oy alırken 4 oy ise geçersiz sayıldı. Eğilim yoklaması sonucunda 597 oy ile üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak sandıktan Barış Ayhan ismi Sinop Belediye Başkanı Adayı olarak çıkmıştı.

Sinop CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel sosyal paylaşım sitesinden Belediye Başkan adayını açıkladı; Yüksel; “Bugün yapılan Parti Meclisi toplantısı neticesinde, bir önceki dönem İl Başkanım sevgili dostum Sn. Barış Ayhan Sinop Belediye Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Kendisine sonsuz başarılar diliyorum.” dedi.

BARIŞ AYHAN KİMDİR?

1974 yılında dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. 2002 yılına kadar İstanbul’da pazarlama ve finans sektöründe ticari faaliyetlerini sürdüren Barış Ayhan, 2002 yılında Sinop’ta İnşaat sektöründe faaliyet sürdüren Eksen Yapı Market Firmasını kurdu.2003 yılında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde yönetim kurulu üyesi seçildi. İl Saymanlığı görevinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde Sinop Belediyesi Meclis üyesi seçildi. 2015 yılında gerçekleşen 36. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına ve Kurultay Delegeliğine seçildi.2018 yılında gerçekleşen 37.Olağan İl Kongresinde ikinci kez İl başkanı ve Kurultay delegesi seçildi. Bir dönem Sinop Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği de yapan Barış Ayhan, İlimizde bulunan birçok demokratik kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu ve spor kulübünün üyesidir. Öğretmen Hanife Ayhan ile evli ve iki kız çocuk babası olan Barış Ayhan İngilizce bilmektedir.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER