Engin Altay; ”Bu Utancı Temizleme Bu Meclisin Görevi”

Eski CHP Sinop Milletvekili şimdiki CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, çocuk istismarları konusunda iktidarı göreve davet etti.

Karaman ilinde Ensar Vakfı olarak bilinen vakfa ait evde, bir öğretmen tarafından gerçekleştirilen, 45 çocuğa cinsel taciz olayı ile ilgili olarak MHP tarafından “Çocuk İstismarlarının Önlenmesi İçin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” ile ilgili olarak verilen ve AK Parti Milletvekillerinin oyları ile reddedilen önergenin Meclis görüşmelerinde CHP’nin görüşlerini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay;

“14 senedir bu parlamentoda görev yapan biri olarak biri olarak en utandığım günü yaşıyorum” diyerek başladığı konuşmasını; vicdanlar sızlıyor, bu yeni bir şey değil, benzeri olaydan dolayı bu ülkede Yatılı Bölge Okulları kapatıldı. Kimsenin “siz yaptığınız” dediği falan yok, ama ortada bir isyan, bir feryat var, 78 milyon insana ve bu güzel ülkeye yakışmayan bir tablo var. Bu tabloyu TBMM’nin yok sayması bana zul geliyor.

 Sporda şike için komisyon kuran bir meclisin, böylesine vahim bir tablo karşısında komisyon kurmaktan imtina etmesini millete anlatamazsınız, bu bizim ayıbımız olur, sizleri vicdanlarınızın sesini dinleyerek karar vermeye davet ediyorum” diyerek sürdürdü. Altay konuşmasını,” Ortada silmemiz gereken bir utanç var ve bu utancı temizlemek te bu meclisin görevi, yolsuzlukları ve terörü önlemek için komisyon kuralım dedik, sayısal çoğunluğunuzla engellediniz, hepimizin çoluğu çocuğu var, bu iş için kurmayacaksa, bu meclis bundan sonra komisyon falan kurmasın” ifadeleri ile sonlandırdı.
Haberin Videosu:

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 10:42

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER