Engin Altay ‘dan HDP Yanıtı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay hakkındaki suçlamaları yanıtladı.

Engin Altay ‘dan HDP Yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili Engin Altay, haftasonu yapılan HDP Kongresi’ne katılmalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

 “ HDP Kongresinde PKK karşıtı bazı söylemler ve Öcalan fotoğrafları vardı. Siz ve bazı CHP’lilerin orada olması eleştirildi. Bu konuda ne dersiniz ?” sorusuna Altay,” Siyasi partilerin kongrelerine her parti, geçmişten gelen bir uygumladır, temsilci gönderir. Usulen gidilir, yarım saat kırk dakika orada bulunulur ve ayrılınır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen oraya gittim. Yaklaşık 40-45 dakika kalmışımdır. Ben Öcalan posteri görmedim. Türk Bayrağı vardı orada. Ankara’nın göbeğinde yasal bir siyasi partinin mecliste grubu olan bir siyasi partinin kongresidir. Düşüncelerine katılmamız asla mümkün değildir. Tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Meclisteki dört siyasi partiden birisidir. Eğer HDP bir terör örgütü ise HDP’nin Ankara’da bu kongresine hükümet nasıl izin verdi? Niye izin verdi güvenliklerini sağlayarak? Bunları sorgulamak lazım. Ben Kandil’e gitmedim, Oslo’ya da gitmedim. İmralı’ya da gitmedim. TBMM’nin kırmızı plakasıyla gezen TBMM Başkanvekilinin genel başkan seçildiği kongreye gittim. Her Kürt terörist mantığı, Türkiye’ye Bahçeli tarafından oturtulmak isteniyorsa vah Türkiye’m vah. HDP’ye oy veren 6 milyon seçmeni terörist ilan eden kafa demokrasiyle uyuşmaz. HDP terör örgütüyse devlet niye görevini yapmıyor? Bizim oraya gitmemizi sorgulamayın da ‘Sayın Öcalan aldığı kellelerin bedelini ödüyor’ diyen kafayı sorgulayın. İmralı’ya, Kandil’e gidip terör örgütleriyle pazarlık yapanları, Oslo’da onlarla masaya oturup Türkiye’ye yeni düzen vermeyi konuşanları sorgulasın bu millet. Milliyetçi olunacaksa Atatürk milliyetçiliği var. Mustafa Kemal’in askeriyiz ama Mustafa Kemal’in askerlerinin birçoğu da Çanakkale’de Kürt’tü.” diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

aslında milletvekilliği bir iş bir meslek olmaktan çıkmalı emeklilik hakkı verilmemeli çalışırken asgari ücret verilmeli ve milleti temsil ettiği için yılda 2 elbise 2 ayakkabı dışında ayrıcalık tanınmamalı yolsuzluk yapmaması için de dokunulmazlık kalkmalı siyaset tacirliği engellenmeli bütün bu meclis saltanatı ve her türlü saltanat kalkmalı ve kahrolmalı

Rahmi tiryaki
Rahmi tiryaki - 6 yıl Önce

Ağzına sağlık iyi tespit yapmışsınız şimdi mv olmak için g.... yırtıyorlar ozaman kimseyi bulamazsın

nasiii......
nasiii...... - 6 yıl Önce

engine yakışmış

banner381
SIRADAKİ HABER