Engin Altaydan Önerge

CHP Sinop Milletvekili atanma şartları tutmadığı halde 128 kişininin Devlet memurları kanunun 76. maddesine istinaden ilçe milli eğitim müdürü olarak bakan takdiri ile atanmasını parlemantoya taşıdı.

Engin Altaydan Önerge

CHP Sinop Millet Vekili Engin Altayın Önergesi,

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.     
   
Engin ALTAY Sinop Milletvekili

            Bakanlığınızda bir sorun haline gelen eğitim yöneticisi atama sürecine gerek demeçleriniz, gerekse de uygulamalarınızla verdiğiniz zararlara 24 Temmuz 2012 günü 128 kişiyi Devlet Memurları Kanunun 76. maddesine kapsamında yaptığınız atamalarla bir yenisini daha eklediniz.  Eğitim kurumları yönetici atama ve yer değiştirmeleri ile görevde yükselmelerine ilişkin yönetmelikler ortada dururken şahsi tasarrufunuzun atamalarda ön plana çıkması düşündürücüdür.

      Göreve başladığınız günden 657 sayılı yasanın 76. maddesi ile kaç kişinin atamasını yaptınız? Atananların kaçı yönetici kaçı öğretmendir. Bu kişiler kimlerdir ve atamaları ne şekilde ( eski-yeni görev yerleri) olmuştur?

2.       AKP hükümetleri döneminde Bakanlığınızda Devlet Memurları kanunun 76. maddesine istinaden yapılan atama sayıları yıllar ve görev yapan bakanlar itibarıyla nedir?

3.       24.07.2012 tarihinde 128 kişiyi İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü olarak, 76. madde kapsamında atamanızın gerekçesi nedir? Bu kişilerden atama şartları tutan kaç yönetici adayı vardır?

4.       Ataması yapılan kişilerin üye oldukları sendikalar hangilerdir? Atanan kişiler arasında AKP milletvekili akrabası var mıdır?

5.       Bu tür yasal olan ama etik olmayan atamaları yapma nedenleriniz arasında, bakanlığınızda il-ilçe milli eğitim müdür ve şube müdür olma şartlarını taşıyan yeteri derecede ve sayıda eğitimci kalmaması mıdır?

6.       Bilimsel süreçlerin ve eğitim çeşitliliğinin bu denli arttığı bir dönemde, yönetici atama sistemini böylesine keyfe keder bir takdir hakkı düzenlemesiyle yıkmanız, sizin yönetim ve organizasyon doktoranızla bağdaşmakta mıdır? Bu durumdan bir bakan olarak memnun musunuz?

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2012, 15:20
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER