Erdoğan Sinop’ta

Necmettin Bilal Erdoğan, Sinop’ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop İl Temsilciliği açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan Sinop’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Necmettin Bilal Erdoğan TÜGVA Sinop İl Temsilciliği açılışını yapmak üzere Sinop’a geldi. İskele Meydanında gerçekleştirilen TÜGVA Sinop Şubesi açılışına Necmettin Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, AK Parti Milletvekili Adayı Ayhan Ergün, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış töreni İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, TÜGVA Sinop İl Temsilciliğinin faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon sunumu, TÜGVA gönüllüsü gençler tarafından hazırlanan güreş gösteri ile başladı. Törende selamlama konuşmasını yapan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan programa katılan herkese teşekkür etti. Özcan; Türkiye Gençlik Vakfı Sinop İl Temsilciliğimizin açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. TÜGVA Sinop İl Temsilciliği olarak gençlerimizin dertleri ile dertlenerek onların her türlü maddi ve manevi gelişimine katkı sağlayarak, onları alanında donanımlı, uzman, kendini geliştiren, kendi kültürü ve medeniyetine sahip çıkan inançlı gençler olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Çünkü bizler bir gencin dünyayı değiştirebileceğine inanıyoruz” dedi.

Bizler yaşamaktan öte yaşatmayı benimsemiş bir medeniyetin evlatları olarak dünyaya iyiliğin ve adaletin ne demek olduğunu öğreten bir medeniyetten geliyoruz diyen Özcan sözlerine şöyle devam etti; “Bu bağlamda özgüveni yüksek, milli manevi değerlere sahip kendi alanında uzman gençler yetiştirmek, ülkemizin kalkınmasına, medeniyetimizin ihya ve inşasına katkı sağlamayı kendimize en büyük görev addediyoruz. Bugün TÜGVA’mız bu inanç ekseninde Sinop’ta kararlı bir şekilde teşkilatlanıyor. Gençlerin vakfımıza ilgisi ve teveccühü her geçen gün artıyor. Gençliğe sözde değil yaptıklarıyla, politikalarıyla ve icraatlarıyla yol açan bir Cumhurbaşkanımız var. Tüm bu imkanlar çerçevesinde TÜGVA gençliği olarak iradeli, muktedir, sorumluluk sahibi bir anlayışla ülkemizin manevi ve ahlaki kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bu mutlu günümüzde bizleri kırmayarak açılışımıza teşrif eden başta Yüksek İstişare Kurulu üyemiz Bilal Erdoğan’a, Genel Başkan Yardımcılarımıza, İl protokolümüze ve Sinoplu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkürümde 2 buçuk yıl önce yola çıktığımızda yanımızda bulunan çok kıymetli yönetim kurulu arkadaşlarımadır. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasaydı bugün burada bulunamayacaktık. Hepsinin çok büyük katkısı var.”

Daha sonra TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş birer konuşma gerçekleştirdi.

Programda daha sonra kürsüye gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Necmettin Bilal Erdoğan konuşmasına Sinopluların Ramazan ayını kutlayarak başladı. Erdoğan; “Aslında gündemlerimiz biraz yoğun. Bir yandan, Ramazan’ı konuşmak lazım. Çünkü Ramazan hakikaten her sene, Rabbimizin bize cehennem azabından kurtulmak, uzaklaştırmak için sunduğu fevkalade fırsattır. Bizi Ramazan’a kavuşturan rabbimize hamdolsun. İnşallah kadir gecesine ve bayramına da kavuşmamıza bu Ramazan’ın sonuyla birlikte müjdelendiği gibi, cehennem azabından kurtuluşumuza da vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün Sinop’ta Türkiye Gençlik Vakfımız için toplandık. TÜGVA ne yapmaya çalışıyor? Gençliğimizle ilgili yaptığımız çalışmalardaki amacımız hedeflerimiz neler? Değerleriyle barışık bir gençlikten bahsediyoruz. Geçmişini doğru bilen geleceğe dair çok büyük iddialara sahip gençlik diyoruz. TÜGVA’nın yaz kampları ve yaz okulları var önümüzde çocuklarımızı gönül rahatlığı ile bu çalışmalara gönderebilirsek çocuklarımızın gelişmesi ve yetişmesi içinde çok faydalı olduğunu takdir edeceksiniz. Sinop’ta bir temsilciliğimizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırseverinden, belediyesine, milletvekilimize hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Sinop içinde ülkemiz içinde hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Böyle güzel bir günde güzel bir hizmette birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Sinop Valisi Köksal Şakalar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türkiye’nin yüzde 17’ye yakını geçlerden oluşuyor. Bu rakam 15 ile 24 yaş arası yaklaşık 13 milyon gencimize denk geliyor. Hepimiz biliriz ki tüm devletler geleceklerini gençlerine emanet ederler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin öncelikle bilgi ile donanması gerekir. Gençlerimizin milli manevi değerlerle donatılması gerekir. Gençlerimizin kendilerine faydalı olacak sportif faaliyetleri ve sanat faaliyetleriyle donatılması gerekir Türkiye Gençlik Vakfı’da bunu yapmaya çalışıyor. Eğer biz bunları gençlerimize veremezsek 15 Temmuz sürecinde yaşadığımız gibi genetik olarak bizden olan, bizim çocuklarımızı başkaları devşirerek bize karşı kullanabilirler. Ayrıca TÜGVA ve bunun gibi gençlik örgütleri gençlerimizi her türlü bağımlılıktan kurtarmaya çalışıyorlar. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”.

Açılış töreninde TÜGVA’ya katkılarından dolayı Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’a TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan tarafından plaket verildi. Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, TÜGA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’a hediye takdim etti. Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan’da üzerinde Necmettin Bilal Erdoğan yazılı Sinopspor formasını TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’a takdim etti. Sinop Müftüsü Ali Hayri Çelik’in duası ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek TÜGVA Sinop İl Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra TÜGVA Sinop İl Temsilciliğini gezmesi ile tören sona erdi.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet - 6 yıl Önce

Kim bu haber yaptığınız kişi

Zıttırıyt
Zıttırıyt - 6 yıl Önce

Kim bu, padişahın oğlu mu?

banner381
SIRADAKİ HABER