Ersoy “Darbeciler Hesap Veriyor” dedi

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy 05 Ağustos 2013 Pazartesi günü İstanbul 13. ağır ceza mahkemesinde görülen Ergenekon davası için kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde “ 50 Yıllık Darbecilik Ruhu Hesap Veriyor” isimli yazıyı paylaştı. Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un paylaştığı o yazı;

Ersoy “Darbeciler Hesap Veriyor” dedi

50 YILLIK DARBECİLİK RUHU HESAP VERİYOR..
Değerli Dostlarım, ben hukukçu değilim.. Mahkeme sürecinde, karar sürecinde hata var mı yok mu cezalar az mı çok mu ahkam kesemem.. insani anlamda hiç kimsenin mahkumiyetine sevinemem.. Bunlar ayrı şeyler.. Benim için önemi olan:
Türkiye'de elli yıldır asker ya da içinde oluşan cuntalar eline silahı alıp millet iradesini ortadan kaldırıyor, devlet idaresinde kendi ayrıcalıklı konumlarını güçlendirerek sürdürmek için her türlü ayarı veriyor muydu?
Bütün bunları yapanlara bırakın hesap sormayı, siz kimsiniz ve ne hakla bunu yaptınız diye hesap sormak yerine hep ödüllendiriliyor muydu?
Eğer 1960, 1971, 1982, 28 Şubat yargılansa ve hesap sorulsa bir sonraki teşebbüs olmaz mıydı? Evet..
O halde Ergenekon ve Balyoz Davaları ülkemizin vesayetçi yönetim anlayışından kurtulması ve normal demokratik bir düzene sahip olması için gerekli ve çok önemli bir dönemeçtir.
Gelelim bu davaya ve Ergenekonculara.. TÜBİTAK VE ADLİ TIP KURUMU raporlarına göre;
Danıştay Baskını kayıtları silinmiş mi? Evet
Cumhuriyet Gazetesine atılan bombaları bunlar temin etmiş mi? Evet.
Başbuğun kağıt parçası dediği İrtica Eylem Planı doğrumu? Evet.
Bu planla hükümeti halkın nezdinde itibarsızlaştırmak için birçok internet sitesi kurulmuş, halka tahrik edici bilgiler sunulmuş, halkı galeyana getirici eylemler planlanmış mı? Evet.
Dava içeriğinden hiç bahsetmiyorum. Peki bu kadarı bile kanımızı dondurmaya yetmiyor mu? (Sadece Danıştay saldırısından sonra düzenlenen cenaze töreni ve Cemil Çiçek'i hatırlayalım lütfen.)
Doğu Perinçek bir yıl içinde hükümeti devireceğiz derken, Mustafa Balbay sonbahar çok sıcak geçecek derken, Gezi olaylarının götürüldüğü nokta ortadayken, hala bunların darbeci olmadıklarını mı düşüneceğiz? Eğer darbecilikleri açıksa, yargılanmasınlar mı diyeceğiz?
Hayır... Bunu biliyorsak milletimizin geçmiş acıları yaşamaması için verilen her türlü siyasi ve hukuki mücadeleye destek vereceğiz.. 
Milletin vermediği iktidarı bunların desteğiyle almak için her oyunu deneyen, darbecileri baştacı eden anamuhalefetimiz CHP'de vazgeç bu sevdadan bu yol yol değil, gel Millete güven demeye devam edeceğiz....

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 13:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
barış
barış - 11 yıl Önce

keşke pkk ile yaptığınız anlaşmalar hakkındada böyle güzel bir makale hazırlasaydınız sayın ersoy.
biz halk olarak ali cengiz oyunlarını idrak edebiliyoruz kendinizi yormayın.
aldığınız 15 bin maaş ile geçinebiliyormusunuz ondan bahsedin.
gerçi sorun değil 2 yıl sonra emeklisiniz zaten.

osmanım
osmanım - 11 yıl Önce

ferim len size.

Gürhan TANGA
Gürhan TANGA - 11 yıl Önce

sayin vekil acilim safsatasi sizin ihanet anlayiinizin neresinde?

şeytanin işi gücü olmayinca çoluğunu çocuğunu s..kermiş..

sana tavsiyem önce müslüman ol.....

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 11 yıl Önce

sayın milletvekili,siz atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin okullarında okuma imkanı bularak,valilik makamına kadar yükselmiş,hatta cumhuriyeti kuranların meclisine seçilebilmiş bir bürokratsınız.nasıl olurda beyanatınızın son cümlesinde cumhuriyet halk partiyi olur olmaz ithamlarla suçluyorsunuz.bu davranış size hiç mi hiç yakışmıyor!siz bu devleti genel başkanınızdan daha iyi bilirsiniz.çünkü deneyiminiz var.bir hemşehriniz olarak cumhuriyet halk partililerden sizi özür dilemeye çağırıyorum!

Faruk ŞAHİN
Faruk ŞAHİN - 11 yıl Önce

sayin tokmak sayin vekilimiz çok doğru söylemiş siz zannediyorsunuzki bügünkü chp cumhuriyeti kuran chp. iki chp arasındaki fark o kadar çokki en basiti daha 1 sene önce nerde bu ergenekon örgütü gidip üye olacağım diyen bir genel başkanı var.devlet işleyişi ise tek partili dönemdeki gibi değil artık bu millet 60 ları 70 leri 80 leri unutmadı unutmayacak ve bu darbelerin arkasındakileride unutmadı. darbeseverliğiniz o kadar aşikarki darbe planlamaktan yargılanları bile m.vekili adayı göstermekten imtina etmediniz vekilimiz dile getirincede özür dileyin diyorsunuz ama sadece komik oluyorsunuz.dava süresince chp li vekillerinizin söylemlerini araştırın sayın ersoy un ne kadar haklı olduğunu göreceksiniz görmek için bakarsanız şayet

Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 11 yıl Önce

sayın faruk şahin bey,demokrasi yerleşmiş ülkelerde darbeler olmaz.o saydığın yıllardaki darbeleri ben bizzat yaşadım.ben her türlü darbeye karşıyım.sivil darbeleri neden unutuyorsunuz?demokrasi yerleşmiş ülkelerde özel yetkili mahkemeler olur mu? olmaz.bizde var.özel mahkemeler özel donanımlıdır.sizce nereye bağlıdır?adalet bakanlığına.verdikleri kararları bir inceleyin o zaman gerçekleri görebilirsiniz.eğer görmek isterseniz!demokrasinin tam olarak yerleştiği ülkelerde özel mahkemeler olmaz. ersoy iktidar milletvekili,o partisinin çizgisinden ayrılamaz.söylemlerinde haklıda olamaz.darbeler konusunda sayın şahin, çok bilgi eksiğin var.okuyup azda olsa gerçekleri öğrenmelisin!tarafsız bir gözlemle olaylara bak o zaman gerçeği görebilirsin!gerze'de yaşıyorsan birde arzu edersen karşılıklı benimle konuşabilirsin. bu davranışı gösterebilirsen çok mutlu olurum...

Faruk ŞAHİN
Faruk ŞAHİN - 11 yıl Önce

sayın ali vacit tokmak sizinle karşılıklı oturup konuşmayı elbette çok isterim farklı düşüncelerede sahip olsak gerek hayat tecrübesi gerek yaşam tecrübesi şahsımdan çok olan bir büyüğümle konuşmak bana elbette keyif verir bilgi katar fakat istanbul dayım inşallah seneye .siz chp den özür dileyin diyorsunuz fakat chp nin bu süreçte izlemiş olduğu yol ayan ayan ortada ben bunu ifade ettim sayın ersoy iktidar m.vekili aynı zamanda sinop umuzun vekili bende vekilimiz gibi akparti de görev yapıyorum.mahkemelerin adalet bakanlığına bağlı olması onların taraflı karar vereceği anlamını taşımaz.bilgi konusuna gelince her şeyi bilen bir insan yoktur insanoğlu bilgiye açtır yeterki gerçek bilgileri hazımedebilsin.o yılları zorluklarını çok iyi bilen biri olarak bugünlerin ne kadar daha müreffeh olduğunuda en iyi sizin anlamanız gerekiyor diye düşünüyorum.sevgiyle kalın selamlar faruk şahin

Barış
Barış - 11 yıl Önce

vekil e şu anda ulaşılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz ...
paşalara müebbet,pkk ile muhabbet !!!
adama sorarlar ,sen suç işlenmeden önce bu insanları yakalayabiliyorsun madem ,neden o zaman eşref bitlis,recep yazıcıoğlu,muhsin yazıcıoğlu ,adnan kahveci çetin emeç,gaffar okan,uğur mumcu cinayetleri çözemedin ?karakollara baskınlarda neden insansız hava uçakları ile teröristleri görmedin mehmetçiklerin ölümlerini seyrettin ? reyhanlıda o canları neden yaktın ?
bırakın bu işleri sayın ersoy gittikçe daha komik durumlara düşüyorsunuz bu ülkede yapılan hainliğin elbet bir bedeli var allah ( cc ) bunların hesabını soracak.


banner381
SIRADAKİ HABER