Hüseyin Yüksek;” CHP Önce Kendi İçini Temizlemeli”

Demokrasi ve Adalet Platform Başkanı Hüseyin Yüksek gündemi değerlendirdi.

Hüseyin Yüksek;” CHP Önce Kendi İçini Temizlemeli”

TGRT’de yayınlanan, “Mehmet Aydın’la Gün Biterken” programına konuk olan Demokrasi ve Adalet Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek, ülkede son günlerde gelişen terör olaylarından, çözüm sürecine, TSK’nın son müdahelesinden, güvenlik zirvesine, terör örgütünü destekleyen ülkelerden koalisyona, gelişen süreçte CHP ve HDP’ nin gösterdiği tutum konularında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına son günlerde meydana gelen ve ülke gündemine oturan terör olayları nedeniyle duyduğu üzüntü nedeniyle, programa katılmakta tereddüt ettiğini ifade ederek başlayan Hüseyin Yüksek;

“Bu ülke ne zaman istikrara kavuşsa, daha Osmanlıdan başlayarak günümüze gelinceye kadar, bu istikrarı bozmak isteyenlerin sürekli baskılarına maruz kalmıştır. DEAŞ ve benzeri taşeron örgütler tarafından bugün yapılmak istenen de budur. TSK’nın son müdahelesi bu çatışmaları durdurmayacaktır. DEAŞ, PKK tarafından boşaltılan boşlukları doldurmuştur. 6-7 Eylül benzeri olayların tekrarlanacağından endişeliyim. Amaç bellidir, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmak istenmektedir.” şeklinde başladığı konuşmasını, Çözüm Süreci ile ilgili olarak ta;  HDP’ nin çözüm sürecinin arkasına saklandığını ve sürecin tek başına Hükümet tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

 Platform Başkanı Hüseyin Yüksek; “HDP Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi değildir, 7 Haziran’da Kürt vatandaşları silah zoru ile sandığa getirenler Kürt vatandaşlarının temsilcisi olamaz, Demirtaş PKK’ya eylemleri bırakma çağrısı yapmalıdır, bunu halen yapmamıştır” dedi.

Demokrasi ve Adalet Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek, CHP- AKP koalisyonu konusunda ise  “son iki günde yaşanan olaylar ülkede koalisyon olamayacağını gösteriyor. Olsa dahi bu uzun vadeli olamaz. CHP önce kendi içini temizlemeli, masaya ondan sonra oturmalıdır. ”ifadelerini kullanırken, ülke gündemine bomba gibi düşecek açıklamasında ” 3. Köprü ve 3. Havaalanı çevresinde rant amacıyla arsa kapatanlar CHP’lilerdir, bunları isim isim ve  belgeleri ile açıklayabilir, her türlü ortamda tartışabilirim” dedi.

Demokrasi ve Adalet Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek konuşmasını ” bu ülke insanı, dün olduğu gibi bugünde geçirdiği sıkıntılı süreçleri aklı, vicdanı sabrı ve zamanlaması ile aşmasını bilmiştir. Bunların da üstesinden gelecektir, sadece zamanını beklemektedir, bizlerde bıkmadan usanmadan doğruları her ortamda halkımıza anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde noktaladı.
Haberin Videosu İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 15:21

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER