Kararım Evet, Oyum Hayır

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Geçenlerde bir devlet memuru yanıma yaklaştı 'Vekilim' dedi Size sloganımı söyleyeyim. 'Kararım evet, oyum hayır'. İşte memleketimiz, işte insanımız kararını vermiş, tüm Türkiye’de olduğu gibi 16 Nisan’da Sinop’ta hayır diyecek” dedi.

Kararım Evet, Oyum Hayır

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce referandum çalışmaları kapsamında Sinop’a geldi. İskele meydanında alanı dolduran kalabalığa hitap eden CHP’li İnce 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumuna neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı. 18 Maddelik referandumu tam anlamıyla incelediğini belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum sonrasında Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacak herhangi bir yeniliğin gerçekleşmeyeceğini ifade etti. İnce; “Değerli Sinoplular 18 maddelik bir referandum var. Bu 18 maddeyi en az 50 kere okudum. Acaba göz ardı ettiğim bir şey mi var. Bakayım dedim emeklilere bir şey var mı? Yok. Öğrencilere, esnafa var mı? Yok. Ekonomi ile ilgili bir şey var mı, terörle mücadelede bir şey var mı? O da yok. Ama birilerine bir şeyler var” dedi.

18 MADDEYİ HERKES OKUSA 1 EVET BİLE ÇIKMAZ

 Referandumun 18 Maddesinin dikkatlice okunması gerektiğini belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bu 18 maddeyi okuyan bir kişinin, referandumda evet oyu vermeyeceğini iddia etti. İnce; “Hayır diyenleri terörist ilan ettiler, PKK’da hayır diyor dediler. Ben hayır diyen PKK’lı görmedim. Habur’da çadır mahkemeleri kurup dakikalar içinde karar veren biz değildik. Oslo’da CHP’yi PKK’ya şikayet eden bunlar değimliydi. Ben buradan, aklından evet demeyi düşünenlere sesleniyorum. Kuran-ı kerimin ilk emri nedir? Hepimiz biliyoruz “oku”dur. Güzel kardeşim sen bunu okudun mu da buna evet diyorsun? Bu millet bunu okusun emin olun yüzde 1 bile evet çıkmaz. Eğer evet derseniz, 18 yaşında milletvekili seçilmesine evet diyorsunuz. Ben gençlerimizin siyasete girmelerine karşı değilim. Ama daha önce 30 yaşında milletvekili seçiliyordu 25’e düşürdüler. Siz hiç 25 yaşında vekil gördünüz mü? Ben 15 senedir meclisteyim görmedim. Diyelim ki 18 yaşında milletvekili olacak. Balıkçı Mehmet amcanın 18 yaşındaki çocuğu sizce milletvekili olabilecek mi? Kim olacak? Zenginlerin çocukları. O da 2 tane 3 tane olacak. Bizim ülkemiz genç bir nüfus. Her yıl 1 milyon 2yüz bin genç 18’e basıyor. Her yıl bu sayıda 2-3 tanesi vekil olacak, gerisi işsiz gezecek. O 18 yaşındaki zengin çocuğu vekillere hangi hakları vereceğiz? Dokunulmazlık vereceğiz, 20 bin TL maaş vereceğiz, askerlikten muaf edeceğiz. Diğer fakir ailelerin 18 yaşındaki çocukları gidecek askerde el bab’da şehit olacak. Ben hayır diyorum kardeşim bu düzene hayır” diye konuştu.

DEVLET 400 TRİLYON ZARARA UĞRAYACAK

Referandum maddeleri arasında bulunan milletvekili sayısının 600’e çıkartılma kararını da eleştiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bu durumun ülkeyi 400 Trilyon zarara uğratacağını söyledi. İnce; “Eğer evet dersek milletvekili sayımız artacak. Şu anda Türkiye’nin nüfusu 80 Milyon. Milletvekili sayımız ise 550. ABD’nin nüfusu 300 Milyon. ABD’deki milletvekili sayısı 535. Rusya’nın nüfusu 150 Milyon. Rusya’daki milletvekili sayısı 450. Hindistan nüfusu 1 milyar 250 milyon. Hindistan’daki milletvekili sayısı 532. Türkiye’ye 300 adet milletvekili yeterken biz bu sayıyı 600’e çıkartacağız. Yani bu fakir milletin 400 trilyonunu milletvekillerine vereceğiz. Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak ve bir milletvekili olarak o parayla fabrika kurulmasını isterim. Milletvekillerine verilmesini istemem. O yüzden hayır diyorum” dedi.

 BİNALİ YILDIRIM İÇİN HAYIR DİYELİM

Referandum ile gelecek yeni sistemle birlikte başbakanlık diye bir şeyin kalmayacağını belirten Muharrem İnce, bu sisteme en başta karşı çıkması gereken Başbakan Binali Yıldırımın meydanlarda evet propagandası yapmasının bir talihsizlik olduğunu ve Binali Yıldırım için hayır denilmesi gerektiğini ifade etti. İnce; “Bu millet evet derse başbakanlık olmayacak, yani Binali Yıldırım olmayacak. Normalde Türkiye’de bu sisteme bir kişi karşı çıkacak olsa o da Binali Yıldırım olması lazım. Çünkü kendisi yok olacak. Ama kendisi meydanlara geliyor, evet deyin diyor. Beni yok edin diyor. Sadece Binali Yıldırım için bile hayır vermek gerek. Düşünsenize evet çıkarsa başbakanlık kalkacak ve Binali Yıldırım olmayacak. Ben buna dayanamam Binali Yıldırım Kalmalı o yüzden ben hayır diyorum. Sayın Yıldırım, bu CHP diyor, Baykal bir tarafta geziyor, İnce bir tarafta geziyor, Kılıçdaroğlu bir tarafta geziyor, bu parti ne iş diyor. Kendince bizim partiyi karıştırmayı düşünüyor. Biz parti içi karmaşa için gezmiyoruz, Cumhuriyet için, demokrasi için geziyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:28

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
devrentli
devrentli - 7 yıl Önce

kararım evet oyum hayırlısıyla eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet

vatansever turuş
vatansever turuş - 7 yıl Önce

yorum yazmak için bu alanı kullanabilirsiniz. yorum yazarken lütfen aşağıda yazılan uyarıları göz önünde bulundurunuz!
ey chp ne yüzle oy istiyorsun? kualisyon olmak içinmi? HALİÇ i eskisi gibi leş kokuşmuş yapmak içinmi oy istiyorsun. akp olmasaydı haliç hariç şimdi boğazda bile deniz kirrlenmişti. akp haliç i temizledi, boğazı korudu. seni istemiyoruz chp . biz EVET diyoruz.

banner381
SIRADAKİ HABER