Kılıçdaroğlu Gerze’de

Gerze, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.

Kılıçdaroğlu Gerze’de

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Sinop Kadın Kolları Başkanı Hacer İnceoğlu ile Sinop-Erfelek ziyaretlerinin ardından 5 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 16.00’da Gerze’yi ziyaret etmek için geldi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak CHP Gerze İlçe Teşkilatını ziyarette bulunan konuklar, buradaki üyelerle tanıştıktan sonra Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret etmek üzere parti binasından ayrıldı.

Gerze Belediyesi’ndeki ziyaretini tamamlayan konuklar, Gerze halkıyla buluşmak üzere İskele Çay Bahçesi’ne geldi. CHP Gerze İlçe Teşkilatı Başkanı İlknur Kara’nın açılış konuşmasının ardından söz alan Selvi Kılıçdaroğlu, Gerze’de ve burada halkın arasında bulunmaktan çok mutluluk duyduğunu, Gerze’yi çok güzel bulduğunu ifade etti. Ardından Engin Altay söz alarak Kılıçdaroğlu’na ziyaretleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Altay,” Türkiye bir sürece girdi biliyorsunuz. Türkiye zor fakat güzel bir karar verecek. Ben sandığı Türk kadınlarına emanet ediyorum. Şimdi aramızda öyle biri var ki ben ona Halide Edip Adıvar diyorum. Soyadı gibi Dokuzcanlı. Bizi kırmadılar, Sinop-Erfelek ve Gerze’de çalışmalarını sürdürdüler.” Dedikten sonra sözü Dokuzcan’a bıraktı.

Dokuzcan, “ Kadının namusu, iffeti ve bedenine kadar sanki her şey birilerinin tekelinde. Ama buna Sinop’un Amazon kadınları izin vermeyecek. Burada kadınların sorumluluğu çok fazla. Gelelim erkeklere. Kadın-Erkek birlikte var. Kadını yok saymak demek erkeği yok saymak demektir. Bu yol, kadın ve erkeğin birlikte çağdaş bir şekilde yürümesi gereken bir yol. Türkiye seçim yapmak için sandığa gidecek. Her gün dövülen ve öldürülen kadınlara karşı,12 yaşındaki kız çocuklarını evlendirerek onların bedeninden faydalanmak isteyenlere karşı tepkimizi sandıkta ifade edelim. Türkiye için olumlu, güzel şeyler olsun. Türkiye’nin huzura ve mutluluğa ihtiyacı var. Kul hakkı yiyenlerden kimseye hayır gelmez. Türkiye çok büyük ve güçlü bir ülke. Vereceğiniz karar çok önemli. Ben Gerze’de o gücü görüyorum. Karşınızda olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Konukların konuşmalarının ardından tekrar söz alan Kara, Dikmen CHP Örgütü’nden gelen kadın üyelere rozetlerini takması için Kılıçdaroğlu’na ricada bulundu. Rozetlerin takılmasının ardından yemeğe geçildi ve program sona erdi.

































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 10:34
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER