Mağdurların Haklarını Sordu

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay Sinop, Gerze ve Boyabat’da yol yapım çalışmaları sonucunda arazisi kamulaştırılan mağdurların haklarını sordu.

Mağdurların Haklarını Sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

            Engin ALTAY

            Sinop Milletvekili

            CHP Grup Başkanvekili

 

Sinop ili Gerze ve Boyabat ilçelerimizde bakanlığınızca yürütülen yol yapım çalışmaları sonucunda arazisi kamulaştırılan hemşehrilermiz mağduriyetler yaşamaktadır.  Sinop-Gerze yolu ile Boyabat Çevre yolu çalışmaları sonucunda uzun yıllardır kamulaştırma bedelini alamayan vatandaşlarımız hem arazilerinden olmuşlar hem de kamu tarafından hak ediş bedellerini alamamışlardır.

1.      Sinop-Gerze yolu çalışmaları sonucu kamulaştırma bedeli ödenemeyen kaç vatandaşımız vardır?

2.      Kamulaştırma alanı dışında kalan vatandaşlarımıza tapuları neden verilmemektedir? Tapularına neden şerh konulmuştur?

3.      Sinop-Gerze yolunun çevre ve yol düzenlemeleri ne zaman tamamlanacaktır?

4.      Boyabat Çevre yolunun yapımı ne zaman tamamlanacaktır?

5.      Boyabat Çevre Yolu nedeniyle kaç vatandaşımız hak sahibidir? Hak sahiplerine bir bildirimde bulunulmamasının gerekçesi nedir?

6.      Boyabat Çevre yolu yapımı nedeniyle sulu tarıma elverişli arazilerinin yola gitmesi nedeniyle mağdur olan ve kamulaştırması yapılmayan araziler için hak sahiplerine bir ödeme yapılacak mıdır? Kamulaştırma süreci ne zaman tamamlanacaktır?

7.      Bakanlığınızın kamulaştırma ödeneklerinde sorun mu bulunmaktadır? 2014 yılı bütçenizden kamulaştırma için ayrılan pay nedir? Nerelere kullanılmıştır?

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 14:36
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER