Mustafa Acun'dan Sert Açıklamalar.

Sinop CHP İL Başkanı Mustafa Acun hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Mustafa Acun'dan Sert Açıklamalar.

 

Sinop İl Başkanı Mustafa Acun’un Basın Açıklaması,

            Yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AKP’nin maskesi düşmüştür. İktidarın olumlu küresel ilkimin, kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak işi idare ettiği ortaya çıkmıştır. Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonomi hızla yavaşlamaktadır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır.        

            Hükümet, hesabı, kitabı tutturamayıp 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. Önce akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış daha sonrada Nisan ayında sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 8 oranında insafsızca zam yapılan doğalgaz ve elektriğe bir kez daha bugünden geçerli olarak yüzde 10 a varan zamlar yapılmıştır. Hükümetin vatandaşın cebinden elin çekme niyeti olmadığı açıkça görülmektedir.

            Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur. Artık dünyada en pahallı benzini biz tüketiyoruz.

            Başbakan, kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır.

            Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olamaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır.

            Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, yeni ölüm vakalarının yolu açılmıştır.

            Son zamlar;

-          44 milyon kişinin iki günde bir, bir kap et yemeği yiyemediği

-          26 milyon kişinin eskiyen kıyafetinin yerine yenisini alamadığı

-          42 milyon kişinin borç altında ezildiği

-          49 milyon insanın ay sonunu ucu ucuna getirdiği

-          61 milyon kişinin konut masraflarından şikâyet ettiği, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir.

            Son dönemde ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizlik artacaktır.

            Vatandaşın cebinden zamlarla çekilen milyarlarca lira  AKP’ nin beceriksiz belediyelerinin tamamlayamayıp hükümete devrettiği metro inşaatlarına Başbakanlığın lüks araba, uçak alımlarına yapılacak saray inşaatına gidecektir.

            Ekonominin içine düştüğü bu durum ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla, ne de Suriye kriziyle açıklanabilir. Sıkıntıların tek sebebi vardır, o da beceriksiz AKP yönetimidir.

            Ekonomiden sorumlu Bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken ekonomiden sorumlu bakanlar post kavgasına düşmüş, kimin direksiyona geçeceğini tartışmaktadır. Bu kavganın sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme riski vardır.

            Ekonomi hızla AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kısır döngüye girmektedir. Ekonomi yavaşladıkça geliri artırmayan vatandaşlarımız 2011 seçim döneminde AKP’nin sıcak paraya dayanarak dağıtığı kredilerin taksitleri altında ezilmektedir. Bir hükümet yeni vergiler koydukça, yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır.

            Bu, her yeni güne şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da artırmaktadır. Herkesin kendi gibi İstanbul boğazındaki evinde ahkâm kestiğini zanneden Başbakan ise balyozla halkın sesini kısmaya çalışıp, zam sopasını milletin sırtına indirmektedir.

            Diğer taraftan İMF’den alan el değil veren el olduk diye böbürlenen Başbakan’ın tam da İMF heyeti teftiş için Türkiye’deyken bu zamlara izin vermesi, acaba yalnızca tesadüfmüdür?  Yoksa Başbakan İMF’den talimat almaya devam mı etmektedir? Zamlarla Vatandaştan alıp İMF ye borç mu veriyoruz?

            AKP’nin yanlış yönet, halka ödet yaklaşımını faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız Allah için bir defa da doğru iş yapması ve bu zamları geri almasıdır. 

 

Mustafa ACUN

Sinop CHP İl Başkanı

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 20:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
ms k
ms k - 11 yıl Önce

tabı tabı sızıde goruruz o ona camur atıyo o ona camur atıyo mılletı dusunen nerde sız ıktıdar olsanız degıstırebılcekmısnız tum bunları burası turkıye herkez cebını degılde cok azda olsa bu mılletı dusunse turkıye sımdı ne yerlerde olur

ad
ad - 11 yıl Önce

bir defa dene de gör , görmeden ahkam kesme bu zihniyet akp nin ekmeğine yağ sürüyor. kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim yaşım 49 ülke hiç bu kadar pisliğe batmamıştı bir akp kongresinde barzani türkiye seninle gurur duyuyor diye karşılanıyor hamas lideri şeref konuğu sadece bunu analiz edebilirsen yeter..

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

bu ülke allaha şükür .pislikten temizleniyor biz yılllarca bu ülkede birilerinin enjekte ettiği zihniyetle yaşadık bu milletin zihniyeti.biz değiştirene kadar yıllarca uğraştık sonunda insanlar örf adatlerine göre yaşamalarına karşı olmayan kendilerinden olan birileri tarafından yönetiliyor menderesten bu tarafa .birazda senın zihniyetin düşünsün

banner381
SIRADAKİ HABER