Partisinden İstifa Etti

1999-2004 yılları arasında Anavatan Partisi'nden seçilerek Sinop Belediye başkanlığı görevini yürütmesi ardından AK Parti saflarına katılarak iki kez belediye başkanı adayı gösterilen Hamza İnce, AK Parti'yle yollarını ayırdı.

Partisinden İstifa Etti

Sinop'ta 1990 yılından bu yana siyasi yelpazenin önemli bir aksiyonerlerden Hamza İnce, Sinop İl Genel Meclisi üyeliği konusunda kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Hamza İnce açıklamasında: “2009 yılında katılıp Sinop Belediye Başkan adayı olarak bulunduğum ve daha sonrada 2014 yılında da ikinci bir defa belediye başkan adayı olduğum Adalet ve Kalkınma Partisinden 14'ü itibariyle istifa ediyorum. Bundan böyle parti ile hiç bir resmi bir bağım kalmayacak. 2009 yılında partiden aday olduğumuzda parti içi sürtüşme hat safhada sürerken bu işi başarı ile temsil etmeye çalıştık ama nasip olmadı. 2014 yılında da FETÖ olayı ile birlikte bu iş sıkıntıyla neticelendi. Fakat her iki seçimde de partinin belli kademelerindeki belli dostlarımız bu işe canı gönülden sarılma fedakarlığı gösteremediler. Bu süreç böyle geçti. Daha sonra il başkanlığı süreci yaşandı. Orada da Sinop'ta belediye başkanlığı seçiminin bizimle alınabileceği inancı olan parti, il başkanlığında küçük hesaplar neticesinde bize vefasızlık yapılma suretiyle yanlış yaptı.

Gün geldi yine bir fedakarlık ortaya koymak istedik. 2 dönem, yani 10 yıllık CHP'nin belediye yönetimi peşinden, belediyenin alınması, Sinop'un hak ettiği hizmetlere kavuşabilmesi açısından çok önemliydi. Bunu önemli gördüğümüz için biz her türlü gayret içinde olduk. Bu yönüyle katkı sağlarız düşüncesiyle, bilgi birikimimiz ve siyasi donanımımız ile faydalı oluruz diyerek, özel idare, il başkanlığı ve zor bir dönemde Sinop Belediye Başkanlığını kazanarak 5 yıl Sinop'un ölüsünden dirisine hizmet etmiş biri olarak İl Genel Meclisi üyeliğine talip olduk. Fakat ne yazıktır ki partide küçük hesaplar ile bizi yok kabul etmelerini çok çirkin ve saygısızlık olarak görüyorum.

Bu Sinop'ta Sinop insanına hizmet eden, böyle bir insanı yok kabul etmeleri, Sinop toplumunun kabul edeceği bir olay değil. Böylesine haksızlığın, vefasızlığın tavan yaptığı bir yerde bulunmanın artık hiç bir faydası olmayacağını gördüğüm için hem şahsım, hem ailem, hem de bizlere itibar edenler açısından doğru olmayacağına inanıyorum. Yapılan yanlışlar nedeniyle 31 Mart itibariyle başarılı olunması mümkün görünmüyor. Çünkü partide vekilinden yöneticisine yetkililerin, Sinop'ta belediye başkanlığını kazanma gibi bir gayretleri görünmüyor. Biz olmadığımız için bunu demiyorum. Kazanma gayreti ve samimiyeti olan insanların bu siyasi süreci bu şekilde idare etmemeleri gerekiyor.

Aday tercihinden, merkez ilçe başkanının istifa edip arkasına bile bakmadan partiden ayrılması, zamansız il ve ilçe yönetimlerinin oluşturulma telaşı, il genel meclisi olayında bizlerin yok kabul edilmemesi gibi üst üste hatalar yapıldı. Burada seçimi almada samimi bir gayret ve dürüstlük yok. O nedenle bana itibar eden, bize karşı samimiyeti ve vefası olan dostlarıma sesleniyorum. Sinop belediyesinde çalışan, ya da kamuoyunda, bizlerle muhabbeti, gönül bağı varsa herkese söylüyorum. Bana karşı vefası ve samimiyeti olan insanlarımızın bu siyasi hareketle yakınlığı olamaz. Olması da doğru değil. Bu günkü siyasi tablonun, Sinop'a emek veren insanlar hak etmedi diyorum. Bu vefasızlık ve saygısızlığın yapılmaması gerekliydi. Bu duygu ve düşüncelerle ayrılmanın doğru olacağı düşüncesiyle istifa ediyorum.”

 İç bölge siyasetinin Sinop'ta hakim olduğunu kaydeden Hamza İnce: "İç bölge hakimiyeti hastalığı su yüzüne çıktı. Yani Sinop'a belediye seçimlerini alalım, Sinop'a hizmet edelim telaşı bir tarafa bırakıldı. Teşkilatı kendilerine göre oluşturdular. Sinop iç bölge siyasetine teslim edildi" diye konuştu.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasgerzelü
Hasgerzelü - 5 yıl Önce

Allah cc oyun bozanların en hayırlısıdır sayın İnce bozma moralini Allah sizi partisi ak yüzleri kara olanlarla bir araya koymamış dua edin HAYRLI CUMALAR!

Sinoplu57
Sinoplu57 - 5 yıl Önce

Yorumlar neden yayınlamıyorsunuz

siz
siz - 5 yıl Önce

başkan si̇zden yana bi̇r soru i̇şareti̇ yok ama terci̇h her zaman yeni̇ yüzler olmalı koltukdan emekli̇ çok mantikli deği̇l bakiş açilari ve yeni̇ vi̇zyonlar her zaman gerekli̇

Gerzeli kenan
Gerzeli kenan - 5 yıl Önce

Sayın başkanım herzaman ve her daim yanındayız

PARTİLİ.57
PARTİLİ.57 - 5 yıl Önce

hamza ince gerek duruşuı gerekte siyaseti ile örnek ayrıca oy potansiyelide bellidir.ve ortadadır....fakat gel gelelim boyabat siyaseti sinopta siyaseti siyasi düşünceye engel olup engel olmaya çalışıp ankarayı hataya sevketmekteler.basit bir örnek gerekirse atamayla son anda seçilen bir il başkanı yada başka örnekler de vermek fazlasıyla mümkün...bence bundan çıkan sonuç ak parti sinopta kazanmak istemiyor bu örnekler daha çogalıcak gibi görünüyor dün hamza ince bugün sayın felek yarın da peşi gelir gibi ğörünüyor inşAllah hayırlısı olur bu parti yalnış tercih ve tercihe sevkedenlerle kaybetmemeli bilhassa sinopta kazanmalı ama yine yalan oldu......

İstanbul
İstanbul - 5 yıl Önce

Adam gibi adamsın Hamza abi

cemaleddin
cemaleddin - 5 yıl Önce

iltifat edilmeyince isyan ediliyorsa bu tipler sürekli pish-pishlanmasini bekler.
tahminim nazini bashka partielrde gecirebilirsen tebrik edecegim.

ahmet özdemir
ahmet özdemir - 5 yıl Önce

malesef hiçkimse kendi hatasını görmüyor .
sayin hamza ince siz ilk aday olduğunuzda bazilari merdivenlere ayri odasina ayri sekreter koyar kimseyle görüşmez deniyordu iki sekreter olmadi ama malesef 5 defa belediyeye gelip anca birkezgörüşmeyi başardım ondada sonra gel dediniz. koltuğa oturdu mu siz kim ben kim diye mesafe koyarsanızseçim zamanı millet de mesafe koyar

banner381
SIRADAKİ HABER