Samsun Müdürlüklerine Ziyaret

Ayancık ve Türkeli ilçeleri Samsun Bölge Müdürlüklerde bulunan projelerin takibi için ziyaretler gerçekleştirildi.

Samsun Müdürlüklerine Ziyaret

  Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Türkeli Kaymakamı Gökhan Karaçay, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Ayancık Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, Türkeli Ak Parti ilçe Başkanı Murat Karahan ile birlikte Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin’i makamında ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Ayancık-Türkeli ilçelerini yakından ilgilendiren yol ve güzargah konusunda görüşmede bulunuldu. Özellikle Ayancık Köyü – Ali Köyü arasında yarım kalan yol çalışmaları, Büyükdüz Varyantı, Türkeli geçiş güzergâhı ve Türkeli-Çatalzeytin arası dolgu yol çalışmaları hakkında bilgiler alındı. Ayrıca batı Karadeniz otoyolu çalışmalarının Sinop-Ayancık, Ayancık-Türkeli ilçelerini ilgilendiren bölümleri ile ilgili proje çalışmaları hakkında istişareler yapıldı.

Verimli geçtiği düşünülen görüşmelerin ardından Samsun Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ziyaret edilerek Ayancık çayı ıslahı ve taşkın koruma çalışmaları, Doğanlı, Topağaç, Ayaz ve Güzelkent arasındaki derelerin proje bilgileri hakkında bilgi alındı. Akabinde Türkeli ilçesinin yatırımda olan zimari göletinin yapımı hakkında genel bilgiler alınarak görüş alış verişinde bulunuldu. Ardından Samsun 7. Bölge Alt Yapı Yatırımları Bölge Müdürlüğüne geçilerek Ayancık sahil kesiminde yapımı düşünülen balıkçı barınağı, mendirekler ve mahmuzlar hakkında bilgiler alınarak çalışmaların hızlandırılması konusunda görüşüldü. Türkeli ilçesi sahillerinde yapılması istenilen dalga kıran ve mahmuz taleplerinin genel görüşmeleride yapıldı.

Bu görüşmelerden sonra

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a makamında ziyaret gerçekleştirilerek, İlkadım Belediyesi ve Ayancık Belediyesi arasında devam eden kardeş belediye olma konusunda da görüşmeler yapıldı.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 14:40

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER