Sinop'ta Akşener Rüzgarı

Eski MHP milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen mitingde Sinoplularla ve partililerle buluştu.

Sakarya Caddesi'nden yürüyerek Uğur Mumcu Meydanına gelen Meral Akşener, burada bayanların çoğunlukta olduğu coşkulu bir kalabalık tarafından karşıladı. Kısa bir süre önce genel merkez tarafından görevden alınan MHP Sinop eski İl Başkanı Ceyhan Demir, Merkez İlçe eski Başkanı Yılmaz Şanlan, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ve diğer görevden alınan ilçe teşkilatları tam kadro alanda hazır bulundu.

BU KAYIP KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL

Meral Akşener konuşmasında, meydanda kurulan polis bariyerlerinin kaldırılmasını isteyerek başladı. Konuşmasında 1 Kasım seçim sonuçlarında 2 milyona yakın oy kaybının, mecliste 40 milletvekili kaybının bizim için kabul edilebilir bir sonuç olmadığını belirten Meral Akşener; “Bunun tartışılması gerektiğini, istişare edilmesi gerektiğini düşünerek olağan üstü kurultay talebi ile yola çıktık” dedi . KİMSE BU HAREKETİ DURDURAMAZ

Akşener sözlerinin devamında; “Bundan 5 ay önce bu meydanlarda başladığımız yürüyüşümüzün, bu meydanda artarak, milletimizin desteğini alarak neredeyse MHP’nin iç işi olan kongremizi büyük kurultay talebimiz, o isteğimizin de üstünde bir destek ile Türk Milleti ve milli irade harekete geçti. Bu hareketi durdurmaya hiçbir güç sahibinin gücü yetmeyecek” diye konuştu.

BUNDAN SONRA HER ŞEY FARKLI OLACAK

Akşener konuşmasına şöyle devam etti; "Bugün Sinop’ta bir irade var, milli irade var. Türk milleti burada sadece MHP’nin olağan üstü kurultayının yapılması için değil, Cumhuriyetin kuruluş iradesine başından beri itiraz edenlere, Atatürk’ün hiçbir yaptığını beğenmeyenlere, Cumhuriyet değerlerine savaş açanlara ders vermek için buradayız. Bu değişim önce kendi partimizde sonra tüm Türkiye’de gerçekleşecek. Üst kurul delegelerimiz ve teşkilat üyelerimiz ile başlattığımız bu yürüyüş şuandan itibaren milletimizin en önemlisi kadınlarımızın vaziyet ettiği bir iktidar yürüyüşüne döndü. Ankara’da yüksek tepelerde oturanlar, kurultayımızı engellemek için her türlü hukuksuzluğu yapanlar hadi yüreğiniz yetiyorsa gelin Sinop meydanına. Gelin Sinop’a kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın sesini duyun. Burada Sinoplu hemşehrilerim eşleri ile , gençler ile, çocukları ile yani ailecek burada. Bu artık yeter diyen bütün bu Cumhuriyet değerlerine yönelik yapılan bu hakaretleri, bu rencide eden davranışları ve siyasette bugün oturmuş olan o saygısız dile hayır, yeter artık ve biz buradayız demek için buradalar. 17 günde iktidar partisinin kongresinin yapılmasını sağlayarak yeni bir başbakan ve bakanlar kurulu seçildi. Şimdi hala başbakan meral diyorsunuz. Acıyın azıcık yerini ısıtsın başbakan. 1999 yılında bir sloganımız vardı 'Bir şey değişecek, her şey değişecek.' Bundan sonra Türkiye’de her şey değişecek”. Konuşması sık sık "Başbakan Meral" tezahüratları ile bölünen Akşener; miting sırasında hükümeti de sert sözlerle eleştirdi. 17 -25 Aralık olayları, ekonomi, terör ve şu anda Amerika’da gözaltı olan Reza Zarrab üzerinden hükümete yüklenen Akşener'in konuşması yaklaşık 1 saat sürdü. Sinop’taki mitinginin ardından Akşener ve ekibi Bafra’da ki mitingi için kara yolu ile Sinop’tan ayrıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER