Sinop’a Yapılan Yatırımları Anlattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisi tarafından düzenlenen Sinop mitingine katıldı.

Sinop’a Yapılan Yatırımları Anlattı

İskele Meydanında gerçekleştirilen mitingde açılış konuşmaları AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan tarafından yapıldı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması öncesinde platforma çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 22. Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, 22. Dönem Sinop Milletvekili Cahit Can, 22. Dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, 23. Dönem Milletvekilleri Abdurrahman Dodurgalı ve Kadir Tıngıroğlu, 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök ve Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al hep birlikte halkı selamladı.

SEBAHATTİN ALİ VE SİNOPLU DİYOJEN

Ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referandum ‘da Sinoplulara "Sandıkta Evet' çağrısında bulundu. Sinop'un ilçelerini tek tek sayarak burada yaşayan vatandaşlara da selamlarını ileten Yıldırım, Sinoplu şehitleri ve tüm vatan şehitlerini hürmetle, şükranla yad ettiğini, gazilere hayırlı uzun ömürler diledi. "Sinop 16 Nisan'a hazır mı?" diye soran Başbakan Yıldırım, Sebahattin Ali'nin "Aldırma Gönül Aldırma" parçasıyla 'Evet' karşıtı muhalefete gönderme yaptı. Yıldırım; "Evet biz hiç bir lafa aldırış etmeyeceğiz, işimize gücümüze bakacağız. Bu güne kadar hep işimize baktık. Bundan sonra da aynısını yapacağız" dedi. Konuşmasında Sinoplu ünlü filozof Diyojen'i de unutmayan Yıldırım, "Sinop kararını çoktan vermiş. Sinop hayırcılara zaten diyeceğini demiş. Sinoplu Diyojen, 'Gölge etme başka ihsan etmem.' diyor. Biz de 'Muhalefet partileri, gölge etmeyin sizden başka ihsan istemiyoruz.' diyoruz" ifadelerini kullandı.
SİNOP CEZAEVİ SİNOP'UN EN GÜZEL MÜZESİ OLACAK

Sebahattin Ali'nin yattığı tarihi Sinop Cezaevini örnek bir müze yapacaklarını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bakın güzel hava limanımız yapılacak. Şimdi şuradaki ceza evini de Sinop'un en güzel müzesi haline getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
SİNOP'TA 14 YILDA 10 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPTIK

Sinop'a yapılan yatırımlardan bahseden Başbakan Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Sinop'a 14 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Eğitimde okulları yeniledik. Bunun üzerine de 444 tane yeni derslik yaptık. Sinop'a üniversite kurduk mu? Üniversitemiz fakülte, enstitü, meslek yüksek okuldan oluşan 20 yeni kurum açtık mı? Sinop'a doğal gaz getirdik mi? Sinop'ta 240 olan yurt kapasitesi bu gün bin 655'e çıktımı? Sinoplu genç kardeşlerimize toplam 29 adet spor tesisi kazandırdık mı? Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız 14 yılda Sinop için ihtiyaç sahiplerine 350 milyon destek sağladık mı? 14 yılda sağlıkta bir devrimi Sinop'ta gerçekleştirdik mi? Hizmetin insanın ayağına gitmesi, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için Türkeli Devlet Hastanesini yaptık mı? Gerze-Ayancık devlet hastanelerini yaptık mı? SİNOP'A İLAVE 250 YATAK KAPASİTESİ

Sağlık yatırımlarımız bitmedi devam ediyor. Sinop Atatürk Devlet Hastanemize 250 yatak yeni kapasite ilave ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, hastaneyi büyütüyoruz. Ayrıca Boyabat ve Durağan devlet hastanelerinin yapımı da devam ediyor. Bitmedi; Erfelek'e de yeni bir hastane yapmaya karar verdik. TOKİ ile 14 yılda 90 milyar kaynak ayırarak yurdun her köşesini çok modern konutlarla donattık. Sinop ile birlikte diğer 80 ilimizdeki her vatandaşımızın ev sahibi olmasını sağladık. Sinop ve Boyabat adalet saraylarını yaptık"

SİNOP'A 400 MİLYONLUK ULAŞIM YATIRIMI

Samsun'dan Sinop'a önceden 4 saatte gelindiğini, şimdi bu yolun şimdi neredeyse bir saate düştüğünü anımsatan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; "Ulaştırma Bakanlığı olarak benimde görev yaptığım süre içerisinde, ulaştırma alanında iddiamızı somut olarak her bir ilimize yaptığımız büyük eserlerle ortaya koyduk. 14 yılda ulaştırmada Sinop'ta en büyük yatırımı yaptık. 10 milyarda 400 milyonu Sinop'a gitti. Helali hoş olsun. Sinop bunların daha fazlasını hak ediyor. Bakın 2002 yılında, Sinop'ta bölünmüş yol nedir bilen yoktu. Sinop'ta 14 yılda 113 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yollar böldük milleti ve gönülleri birleştirdik. Kara yollarındaki iddiamız, hava yolunda da geçerli. 14 yılda 26 olan hava limanı sayımızı, 55'e çıkarttık. Mevcut hava limanlarımızı büyüttük, yeniledik. Sinop Havalimanınına 2008'de bir yılda iniş-kalkış yapan uçak sayısı 205. Yolcu sayısı da 14 bindi. Peki 2015 sonunda ne olmuş? 2016 sonunda bin 72 uçak ve 92 bin yolcuya ulaşmış. Sinop nüfusunun yarısını bulmuş.

 SİNOPLU ÇİFTÇİYE 139 MİLYONLUK NAKİT DESTEK VERDİK

Denizcilikte de önemli işler yaptık. Gerze, Helaldı, Demirciköyü balıkçı barınaklarını Sinop'a kazandırdık. Orman ve Su işleri anında 1.1 milyar liralık yatırımla büyük eserler yaptı. Sinop'un içme suyu, kullanma suyunu karşılayan Erfelek Barajını, Saraydüzü, Dodurga, Karaca ve Kurusaray baraj ve sulamalarını ve 25 adet taşkın koruma tesislerini hizmete sunduk. Sinoplu çiftçi kardeşlerimize toplam 139 milyon TL nakit tarımsal destek verdik. Bunlar; Sinop'a kazandırdığımız eserlerin, hizmetlerin sadece bir kaçı. Durmayacağız, yavaşlamayacağız, hızımızı kesmeyeceğiz. Ülkemiz için, milletimiz için, Sinop için çalışmaya devam. 16 Nisan'dan sonra hızımıza hız katacak Türkiye’yi bir çok alanda yeni eserlerle buluşacağız. Bunun için çok çalışacağız. Sinop'ta kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Bize 'evet' yetmez, bize güçlü 'evet' lazım"

BOYABAT'A AYRICA GELECEĞİM!

Boyabat gurubunun coşkusu üzerine Yıldırım onlara dönerek "Dranaz Tüneli nasıl?" diye sordu. Yıldırım Boyabat ilçesine de gitme sözü vererek, "Boyabat'a da ayrıca geleceğim" diye konuştu. Yıldırım'ın konuşması sırasında deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri denizde güvenliği sağladı. Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından vatandaşlara satranç takımı dağıttı. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, miting ardından Sinop Belediyesi ve Sinop Valiliğini ziyaret etti. Yıldırım, akşam saatlerinde Başbakanlığa ait uçakla İstanbul'a hareket etti.

,

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 23:57

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 7 yıl Önce

sinopta ilçelerde lisans mezunu gençler yıllardır işsiz.ne yatırımı yaptınız Allah aşkına.üretim yok hep tüketim tüketim tükettiniz gençleri gelecekleri düzenleri...

banner381
SIRADAKİ HABER