Sinoplu Vekil Adalet Yürüyüşünde.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR'ları haberi yüzünden casuslukla suçlanıp 25 yıl hapse çarptırılmasına tepki olarak başlayan adalet yürüyüşü devam ediyor.

Sinoplu Vekil Adalet Yürüyüşünde.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yedinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

Adalet yürüyüşüne Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar, Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları ve Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de desteğini sürdürüyor.

CHP’li Karadeniz, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklandığı saatlerde TBMM ve çevresinde saldırı planı için keşif yapan IŞİD’çilerin davasında 12 sanığın tahliye edildiğini hatırlattı ve şunları söyledi: “Oluşmayan bir suçu ancak siyasallaşmış yargı cezalandırır. Aynı bağımlı yargı teröristlere silah götüren TIR’ları haberleştirmeyi suç sayar. Peki bu siyasallaşmış hakimler, TBMM bahçesi ve AKP Ankara İl Başkanlığı ile İstanbul Küçükçekmece’deki Zeynebiyye Camisi civarında gerçekleştirilmesi planlanan bir eylem için keşif amaçlı dolaştığı tespit edilen sanıkları neden tahliye eder?

Yargının tarafsız ve bağımsız kararlar vermesi gerektiğini belirten Barış Karadeniz, AKP iktidarının genel olarak yargıyı kendisine bağımlı hale getirme amacıyla attığı adımların sonucunu Türkiye’ye yaşattığını ifade etti. AKP iktidarının Türkiye’ye uygun gördüğü rejimin somut örneği olan siyasi yargı kararlarının Türkiye’nin geleceği açısından son derece tehlikeli olduğunu vurgulayan Karadeniz, “Evet bıçak artık kemikte! Yolumuz, adalet, demokrasi ve özgürlük yolu. Yürüyeceğiz! Adalet arayanlar, mazlumlar, bütün haksızlığa uğrayanlar, demokrasi isteyenler için bu yürüyüş devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
H.A.
H.A. - 7 yıl Önce

adalet onlarin iktidarda olduğu zamanlarda da hiç yoktu hangi yüzle yürüyorlarki günde iki dakika düşünenlerden memlekete ne fayda gelirki

cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

kayp zannettiginiz o ad(t)alet-i yakinda bir yol üstünde otobüs duraginda bulursunuz am acaba sizin yolunuz kesisirmi bilmiyorum. yürüyün bacaklariniza,dizlerinize ve yag eritmenize iyi gelir. esas yürülecek kent karadeniz sahilidir. artvinden baslayip karasudan ciksaydiniz daha sihhatli olur idi.

cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

keshke chp nin yaptigi yollarda yürüselerde daha iyi ses getirirdi.

banner381
SIRADAKİ HABER