Sinoplu Vekilden Tepki

Arakan Müslümanlarına yapılan katliamı kınadı.

Sinoplu Vekilden Tepki

CHP Sinop Milletvekili ve APA Üyesi Barış Karadeniz, Myanmar’da Arakan Müslümanlarına yapılan katliamı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınadıklarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortak bir kararla bu vahşeti kınaması gerektiğini söyledi. Karadeniz, “CHP olarak, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara karşı yapılan her vahşi saldırının karşısındayız” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, Butan’ın başkenti Thimpu’da 31 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) toplantısında Myanmar’daki Arakan Müslümanlarına yapılan kötü ve insanlık dışı muameleyi kınadıklarını, bu konunun toplantının gündemine alınmasına öncülük ettikleri bilgisini verdi. “Bu katliam bütün dünyada barışı ve adaleti gölgeliyor” diyen Barış Karadeniz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin ortak bir karar alarak Arakan katliamını kınaması gerektiğini dile getirdi.

Karadeniz, “Tüm uluslararası kuruluşların çok net ve derhal tavır alması gereken hassas bir konu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu talepteyiz. APA’da dönem başkanı olan ülkemizin parlamentosu TBMM, ortak bir karar alarak Arakan Müslümanlarına yapılan vahşeti kınamalıdır” diye konuştu.

20-25 Kasım 2017 tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak 10. Genel Kurul’da oylanacak "İnsani felaket eşiğindeki Suriye, Irak, Yemen’e İnsani Yardım" konulu taslak karara “Myanmar”ın da eklenmesi konusunda APA Türk Grubu Başkanı, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte kararlı bir duruş sergilediklerini vurgulayan Barış Karadeniz, şunları söyledi:

“Suriye, Filistin ve en son Myanmar’da yaşanan şiddet olayları ne yazık ki Asya ve dünya barışını olumsuz etkilemektedir. Barış ve istikrarın sağlanması insanlık için çok önemli. Biz Arakan’da da, Suriye’de de, Filistin’de de dünyanın herhangi bir bölgesinde şiddetin ve çatışmaların durmasını istiyoruz. CHP olarak, etnik yapısı her ne olursa olsun, inancı her ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara karşı yapılan her vahşi saldırının karşısındayız.” dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER