Sinopluların Gözünde Alçalmıştır

CHP’li Karadeniz: küçük, Sinopluların gözünde alçalmıştır

Sinopluların Gözünde Alçalmıştır

AKP Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü ve Sinop İlim Yayma Cemiyeti’nin daveti üzerine Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde konferansa katılarak “1930’dan 1949 yılana kadar olan yılları kayıp yıllar olarak görmeliyiz” diyen AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük’e en sert tepki CHP’li Milletvekili Karadeniz’den geldi. Karadeniz, “Atatürk’e dil uzatan Küçük, Sinopluların gözünde alçalmıştır” dedi.

CHP’li Milletvekili Karadeniz, “Atatürk’ü yok sayan” Küçük’e tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerin mimarı, tüm dünyada saygı duyulan Türk halkının dünya liderine alçakça dil uzatanlar, bilmelidirler ki gönlünde Atatürk sevgisi ile yaşayan Sinopluların gözünde bir kez daha alçalmışlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem kurtuluş mücadelesinde hem de Cumhuriyetin kuruluş yıllarında özellikle içeride yapılan isyanlarla ve hain işbirlikçilerle tek tek mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Sinop’un böyle insanların akıl hocalığına ihtiyacı yoktur ki, Küçük’ü Sinop’a davet edip onu konferanslarda konuşturuyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden biri olan harf devriminin başkenti olan Sinop’ta O’nu yok saymaya kalkanlar, kime ve ne için yaranmaktadırlar? Hangi ödülü beklemektedirler? Cumhuriyet’in çağdaş bir kenti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerin mimarı Atatürk’ün izinde kararlı adımlarla devrimlerin ve çağdaş değerlerin savunucusu olan Sinoplular, Küçük’ün hangi ödülün peşinde olduğunu merak içinde beklemektedir. Ayrıca, benzer bir etkinlik için ilçemiz Ayancık’a davet edilen Küçük’ün bu davetinin iptal edilmesi de yanıtlanmayı bekleyen bir sorudur.  Cumhurbaşkanı uçağından kovulan, geçmişte FETÖ’ye övgüler düzen, AKP ile arası açılan bu kişi TGRT ekranlarına çıkıp Sinop Belediyesi’ne de dil uzatmaktadır. Cem Küçük kim oluyor ki ömründe ilk kez geldiği bir şehrin belediyesini karalamaya çalışıyor. Bu zihniyet, gerçekleri bilen Sinoplular ve tüm kamuoyu nezdinde şiddetle kınanmıştır.

Sinop’a yakışmayan bu tavır sahiplerini davet edenleri bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Sinop’ta gerçekleştirilecek benzer etkinliklerde, devlet kurumlarının kullanılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim.”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 18:17

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

cem kücük az söylemis, 1926 dan sonra baslatilan kültür yikimi ekonomik yikimdan daha büyük. ha.... övmek ancak o karektere sahip olan kisilerin mahsülüdür.

cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

tarafsiz gazete olmadiginizi gecen yillardada beyan etmistim. idiolojik taraftarsiniz bunu biliyoruz.
dürüstlük herzaman iyi bir seydir.

banner381
SIRADAKİ HABER