Sürpriz Adayla Röportaj

Yerel Seçimlerde AK Partiden Gerze Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ilçemizin sevilen iş adamı Erkan Taşla röportaj gerçekleştirdik.

Sürpriz Adayla Röportaj

Gazeteci: Erkan Taş’ı 3 kelime ile nasıl tanımlayabiliriz?

Erkan Taş: Milliyetçi, Atatürkçü, Muhafazakâr

Gazeteci: Gerze sizin için ne ifade ediyor?

Erkan Taş: Gerze doğduğum, büyüdüğüm, bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğum bir yer. Kısacası Gerze benim için her şey.

Gazeteci: Biz aday adaylığınızı sürpriz olarak duyurduk ama yorumlara bakılırsa pek de yeni bir düşünce değil.

Erkan Taş: Ailem benim çocukluk yıllarımda rahmetli Özal’a özenerek sandalyeye çıkıp nutuk attığımı söyler gülerdik. Çocukluk yıllarımdan hatırladığım mahallenin yaşlılarının ekmeğini alır tüpünü doldurturdum ya da faturalarını yatırırdım. Dua ederlerdi. Bende birgün aday olursam oy isterim derdim. Maalesef birçoğu aramızdan ayrıldı. dualarına nail oluruz inşallah.

Gazeteci: Peki bu kadar sevdiğin Gerze’den neden ayrılma ihtiyacı duydun?

Erkan Taş: Üniversiteyi bitirdikten sonra kısa dönem askerliğimi yapıp Gerze’ye döndüm. Maalesef iş konusunda ilçemiz çok kısır. İleri gideceğini düşündüğümüz hayat Gerze’de geriye doğru akıyordu. Mesleğimi icra edebileceğim kendimi geliştirebileceğim bir iş bulmam gerekiyordu. Benim ve ailem içinde bu kararı almak zor oldu. Tüm genç kardeşlerime de tavsiyem hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmesinler, ama bizim gayemiz onları doğduğu yerde doyurmak. Allah nasip eder kazanırsak eğitimli ve vasıflı kardeşlerimizin de ilçemizde ekmek sahibi olmasını arzuluyorum.

Gazeteci: Kendinin şansı olduğunu düşünüyor musun?

Erkan Taş: Ben kaderci bir insanım, pek çok Gerze genci gibi bende hayatımı bir an evvel kurabilmek için çaba sarf ettim. Spor akademisi, askeri okullar vs. olmadı ama vardır bunda da bir hayır deyip yoluma devam ettim. Şükürler olsun cenabı Allah bizi hiç yalnız bırakmadı.

Gazeteci: Kişisel gelişiminde dikkat ettiğin hususlar neler?

Erkan Taş: Eğri cetvelden düz çizgi çıkmaz derler. Ben Allaha dua ederken hep düzgün insanlarla karşılatır diye dua ederdim. Çok şükür aile hayatım, iş hayatım sosyal çevrem çizgimizde bize yardımcı oldu.

Gazeteci: Siyasete Bakış açın nedir?

Erkan Taş: Ben dediğim gibi siyaseti çocukluğumda yaşamaya başladım. O yıllarda ailemin de içinde olması sebebi ile ANAP ve Özal hayranlığım vardı. Babam rahmetli Aydın Menderes’in ( Adnan Menderes’in oğlu ) 90’lı yıllarda kurduğu Büyük Değişim Partisi’nin İlçe Başkanlığını yaptı. Rahmetlinin geçirmiş olduğu kaza sonrası parti kapatıldı. Üniversite yıllarımda Alperen ocaklarında çalışmalar yürüttüm. İş hayatım boyunca aktif olarak görev almadım ama siyaset benim için yaşam biçimiydi kopamadım.

Gazeteci: Kendini tanıtırken Milliyetçi, Atatürkçü, Muhafazakâr olarak adlandırdın biraz açar mısın?

Erkan Taş: Bu sorular üniversite yıllarımda da çok gelirdi. Arkadaşlarım ya sen Atatürkçüsün ya da Muhafazakârsın derlerdi. İkisi birden olmaz düşüncesi vardı. Bende Gerze’den bahsederdim. Bizim ilçe 80 li yıllarda sağ sol diye ayrılmış. Solcuların camisi iskele cami sağcıların camisi orta cami imiş. Benim Atatürkçü, CHP li olup da Ramazan ayının 15 günü ihtiyaç sahibi insanı sofrasında misafir eden 5 vakit namazını kılan çok tanıdığım var. Unutmayalım ki istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy da Muhafazakâr bir insan olup Atatürk için Cenabı Allah benim ömrümden ona versin’ demiştir. Atatürk siyaset üstü bir liderdir. Bir partinin tekelinde olamaz. Atatürk’ü din düşmanı ya da AK Parti’yi Atatürk düşmanı olarak atfetmek bana göre gaflettir.

Gazeteci: Projelerine güveniyor musun?

Erkan Taş: Proje hazırlamak kadar projeye destek bulmak da önemlidir. İlçemiz yaklaşık yarım asırdır yerel seçimlerde iktidar karşıtı tutum izlemekte ve 17 yıldır AK belediyecilikle tanışamadı. Bunun sebeplerini partimizde analiz etmekte. Ben işim gereği ülkemizin birçok iline ve ilçesine gittim. Esnafla sohbet ettim, yapılan yanlışları doğruları görme fırsatım oldu. Şunu söyleyebilirim ki AK parti de bulunan belediyeler diğer belediyelerden 3 adım önde. İktidar ile aynı dili konuşmak önemli.

Gazeteci: Projelerin ana temasını ne oluşturacak?

Erkan Taş: Projelerimizi gençlerimiz ve esnaflarımız üzerine kurduk. İyi yetişmiş genç nesil ve işinden memnun esnaf kurgusunu yerleştirdiğimiz anda yolun yarısını geçmiş oluruz.

Gazeteci: Peki aday olamazsanız?

Erkan Taş: Aday adaylığını hizmet yarışı için seçmeler olarak görüyorum. İnşallah partimizi en iyi şekilde temsil edecek ve 17 yılık özlemi giderecek bir adayla bu yarışa gireriz diyorum ve şimdiden aday kim olursa olsun maddi ve manevi yanında olmayı taahhüt ediyorum.

Gazeteci: Peki aday adaylığı sürecini nasıl değerlendiriyorsun?

Erkan Taş: Ülkemiz zor zamanlar geçirdi. Ardından 2 Kasım 2002 seçimleri ile birlikte yürüyen değil koşan bir ülke olduk. Vizyon sahibi, kendini ülkesine, halkına adamış bir liderimiz var. Dünyanın en kapsamlı hava limanını ülkemize kazandıran, denizin altından tüneller yapan, kendi savunma sanayimizi kuran, ülkenin dört bir yanını hızlı trenler ile donatan bir liderin partisinden aday olabilmek için güçlü projelere ihtiyaç vardır. Bizim projelerimiz Gerze’mize yakışan ve devletimiz tarafından onay görecek projelerdir. Genel merkezimizin de onayını alacağımızı düşünüyorum.

Gazeteci: Gerze seçmeni size nasıl bakıyor?

Erkan Taş: Beni en çok mutlu eden Gerzelilerin yaklaşımı oldu. Gazetenize yapılan yorumlar, sosyal medyadan bana ulaşan paylaşımlar ya da telefon açıp hayırlı olsun diyen insanlar beni çok mutlu etti. Belki aday olamayabilirim ya da aday olup da kazanamayabilirim, ama bana göre insanların güvenini kazanmak ve bu desteğe mazhar olmak kazanmaktan daha değerli. Demek ki doğru yoldayız diyorum. Gerze seçmeni çok bilinçli bir seçmen kitlesi merkezi yönetim seçimlerinde partimize teveccüh ediyor. Bakıyorsunuz yerel seçimlerde aksi durum sergiliyor. Ben Mart 2019 seçimlerinde aday olmamız durumunda bu durumun değişeceğini inanıyorum. Bunu başarabilecek bir yönetim anlayışımız ve ekibimiz mevcut.

Gazeteci: Peki bu güzel sohbet için teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Erkan Taş: Halkımızın aklına takılan sorulara cevap verebilme imkanı tanıdığınız için teşekkür ederim. Mart 2019 seçimlerinin ve bu seçim sürecinde yapılan çalışmaların ilçemize ve ilçemiz halkına hayırlar getirmesini diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 11:46

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal
Kemal - 5 yıl Önce

genel merkezde görürde ilçenin içinden birini yapar. şimdiden hayırlı olsun arkadaşım

İsmail ozturk
İsmail ozturk - 5 yıl Önce

Başarılar destekliyorum

Mustafa Sıtlı Tiritoğlu
Mustafa Sıtlı Tiritoğlu - 5 yıl Önce

Erkan Taş kardeşimin Belediye Başkan aday adaylığı hayırlı olsun kendisini ticaret hayatından 12 senedir tanıtın özü ve sözü bir kardeştir İnşaAllah böyle düzgün insanlar yötetimlere gelirler şimdiden başarılar dilerim

Hamdi dereli
Hamdi dereli - 5 yıl Önce

Inanç azim kararlılık dürüstlük çalışkanlık ayrımcı değil birleştirici bunlar bir vasıfta toplanmış Allah yar ve yardimcin olsun elimizden geldiğince sözümüz geçtiğince arkandayiz

Mehmet Kaptan
Mehmet Kaptan - 5 yıl Önce

AK Parti Genel Merkezi Şirin gerzemize belediye başkan adayı olarak seni gösterir inşAllah .Şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın

recep
recep - 5 yıl Önce

Caliskan dinamik genc gerzeye yakisir yanindayiz erkan

Erol
Erol - 5 yıl Önce

Hayırlısı neyse o olsun

Levent
Levent - 5 yıl Önce

Çok güzel bir çalışma.Hep destek tam destek.Gerzenin yüzü gülecek.

Gerzeli
Gerzeli - 5 yıl Önce

Aha şuraya yazıyorum
AKP bu sefer MHP ye bu işi devretmesi lazım yıllardır deniyorsunuz bi belediyeyi alamadınız yine alamazsınız bi bırakın bakalım MHP ye bırakmaklada kalmayın adam gibi destekleyin üç hilal uğruna ne
güneşler doğar yarab şimdiden
MHP ye belediye başkanlığı Gerze'de hayırlı mübarek olsun
AKP kazanamaz yoksa 5 yıl daha beklersiniz seçim gelse diye


banner381
SIRADAKİ HABER