Türkiye 8 Haziran’da farklı bir güne uyandı…

Türkiye’nin seçimle yatıp, kalktığı günler nihayet sona erdi ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçları belli oldu.

Türkiye 8 Haziran’da farklı bir güne uyandı…

  Taraflı tarafsız tüm seçmenin ortak kanaati, bu seçimlerin tartışmasız galibinin HDP olduğu sandıkta teyit edildi. Ak Partinin tek başına iktidar olma şansını kaybettiği, CHP ve MHP’ de yerinde saydığına göre seçimin kaybedeni kim, onu önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarını kendilerince değerlendirecek liderlerin açıklamalarından öğrenebileceğiz. Seçmen, seçime katılan partilerin hiçbirini Meclis dışına itmediği için, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçiminde kaybedeni olmayacağını söylersek büyük bir kehanetti bulunmamış oluruz.

Görünen o ki ülkenin bundan sonraki siyasal gündemini koalisyon tartışmaları oluşturacak. Kim, kiminle ve hangi koşullarda ortaklığa girecek, ülkemizi bir azınlık hükümeti mi, yoksa bir erken seçim mi bekliyor,  bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte daha net göreceğiz.

7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için en sevindirici yanı, birkaç küçük çaplı olayın dışında, propaganda dönemi ateşinin, seçim gününe ve sandığa yansımamış olması ve halkımızın sağduyu ile bu zorlu sınavdan da başarı ile çıkmış olması.

Sonuç her ne olursa olsun, siyasi partilerimizin bunu içine sindirmeleri ve ülkeyi bir kaosa ve hükümet krizine sürüklemeden ülkemiz için en yararlı olacak kararı hep birlikte vererek ülke geleceğine yön vermeleridir. Çünkü ülkemizin zaman kaybına tahammülü yoktur.

Vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER