“Ülkemiz İçin Birlikte Hareket Etmeliyiz”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz “Ülkemizin içinde bulunduğu durum iç siyaset malzemesi yapılamayacak bir durumdadır. Birlik içinde hareket edeceğimizden, çözüme giden yolda her türlü desteği sonuna kadar vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak yapılan yanlış ve kötü yönetim uygulamalarını göz ardı ederek çözüme gidemeyiz. Bu yüzden yanlışı ve doğrusu ile bir değerlendirme yapıp birlik ve beraberlik içinde adım atmak zorundayız.” dedi.

“Ülkemiz İçin Birlikte Hareket Etmeliyiz”

CHP’li Karadeniz ülkemiz ve milletimizi ilgilendiren konularda yapılan değerlendirmelere salt eleştiri olarak bakılmasını doğru bulmadığını, bunların çözüme giden yolda bir araç olarak kullanılması gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

 “Yaklaşık 1 ay önce Hazine ve Maliye Bakanlığının Berat Albayrak’ın yeni dönem ekonomi politikaları ve temel hedefleri ile ilgili yaptığı açıklamaların acilen somut adımlara dönüştürülmesi gerektiğini ve bu politikalarının hayata geçirilme hızı içinde bulunduğumuz kritik durumu değiştirecek en önemli faktörlerden biri olduğunu söylemiştik. Keza bugün geldiğimiz noktada bunun önemini bir kez daha anlıyoruz. Merkez bankasının bağımsızlığını ön plana çıkaracak tek bir adım bile atılmadı. Sayın Albayrak’ın yalnızca ülkenin değil dünyanın gözü üzerinde olan ‘yeni ekonomi yaklaşımı’ sunumunda tek bir acil eylem planı yoktu. Bunun dışında Sayın Albayrak’ın Orta Vadeli Planlar olarak bahsettiği ve genel çerçevede uygulanabilirliği olan tasarıları elbette ki destekliyoruz. Ancak bu orta vadeli planların yanında hatta öncelikli olarak kriz yönetimi, enflasyon ve kur hedefleri ile ilgili piyasaların beklediği rasyonel kararların ifade edilmesi gerekirdi. Her zaman olduğu gibi bugün de yapılan yanlışların masaya yatırılıp değerlendirilmesini sağlamak ve çözüm üretilmesine katkı sunmak görevimizdir. Yapılan yanlışları ve kötü yönetim uygulamalarını göz ardı ederek çözüm üretemeyiz, ilerleyemeyiz. ” dedi.

Ülkemiz ve milletimizin geleceği söz konusu olan böylesi önemli bir durumda birlik içinde hareket etmenin önemini vurgulayan CHP’li Karadeniz “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizden en az zararla çıkabilmesi için tüm siyasi partilerin katılımı ile güçlü, sağlam, ayakları yere basan çözüm önerilerinin tartışılması, doğru adımların tespiti ve acil eylem planının oluşturulması gerektiğine inanıyorum.  Çünkü bu ekonomik ve siyasi dar boğazı atlatmak için birlik ve beraberlik içinde atacağımız  akılcı ve somut adımlara ihtiyacımız var.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER