17 Kişi Gözaltına Alındı

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın Ayancık ve Sinop'ta vermesi planlanın konferansın iptaline yol açan olaylar ardından, bu gece 17 kişi gözaltına alındı.

17 Kişi Gözaltına Alındı

Sinop'ta 12 Mayıs Perşembe günü, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın vermesi planlanan konferansı protesto eden eylemciler ile polis arasında arbede yaşanmış, ardından konferans iptal edilmişti.

Olaylar ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Sinop Barış ve Demokrasi Platformu üyesi olduğu belirtilen ve aralarında KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz'ün de olduğu 17 kişi polis tarafından 26 Mayıs 2016 Perşembe akşam saatlerinde gözaltına alındı. CMK'nın 91 maddesi gereğince, 2911 sayılı yasaya muhalefet suçlamasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alınan şahıslar Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Arkadaşlarının ve yakınlarının gözaltına alındığı haberini alan bazı vatandaşlar da Sinop İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

CHP MİLLETVEKİLİ KARADENİZ VE İL BAŞKANI AYHAN EMNİYETE GELDİ Gözaltılar ardından Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne gelen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP İl Başkanı Barış Ayhan burada süreç ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra dışarıda bekleyen kalabalığın yanına gelen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, endişe edilecek bir durum olmadığını söyleyerek vatandaşları sükunete davet etti. Verilen talimat gereği 17 kişinin gözaltında olduğunu söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Baro Başkanı Avukat Hicran Kandemir ile barodan görevli 2 avukatın emniyet binasında gözaltında bulunanların yanında hukuki süreci takip ettiklerini belirtti. Karadeniz; “Baro Başkanımız ve avukatlarımız, gözaltı kararı ile ilgili gerekli yerlere itirazlarda bulundular. Arkadaşlarımızın burada tutulmalarının gereksiz olduğunu, madem böyle bir karar verildi buradan adliyeye sevk edilerek nöbetçi hakim tarafından ifadelerinin alınması yönünde girişimleri var. Ben öncelikle şunu söyleyeyim; çok sıkıntılı bir durum yok. Bu sebeple sakin olmakta fayda var. Sinop zaten kamuoyunda sükuneti ile tanınan bir ilimiz. Ancak her zaman da haklının yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.

KENDİLERİ GELİP İFADE VEREBİLİRLERDİ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barış Karadeniz; "Arkadaşlarımız ifadeleri anılmak üzere emniyete getirdiler. Burada arkadaşlarımız Sinop'un yerli insanları. Sadece demokratik haklarını kullandılar. Sinop'ta hiç bir şey yokken, sanki kamuoyunda infial varmış gibi bir algı oluşturuluyor. Bu arkadaşlarımız Sinop'un yerli insanları. Savcılığa ifadeye çağrılsalardı, bu arkadaşlarımız kendini bilen arkadaşlar. Kendileri sabah ifadeye geleceklerdi. Bizim itirazımız buna" dedi. GÖZALTINA ALINAN İSİMLER Bu arada gözaltına alınan isimler şöyle; Metin Gürbüz, Murat Şahin, Bülent Eroğlu, Erkan Kabal, Hakan Eker, İlker Şahin, Ömer Çolak, Zeynel Nallıoğlu, Onurcan Kaplan, Bahattin Tekin, Fuat Aydın, Coşkun Demirci, Aydın Hakan Sönmez, Erhan Çetkin, Şemsettin Karadeniz, Tugay Karasu ve İrfan Murkul. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki ifadeleri ardından savcılığa sevk edilecek.

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 08:40

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER