AKP’ye Silahlı Saldırı

AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş ve AK Partili gruba halk toplantısı sırasında silahlı bir kişi tarafından saldırıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda panik yaşandı.

AKP’ye Silahlı Saldırı

  Olay bu gece saat 20:45 sıralarında TOKİ konutları mevkiinde meydana geldi. TOKİ konutları mevkiindeki bir marketin önünde parti teşkilatı tarafından düzenlenen halk toplantısında Milletvekili Adayı Nazım Maviş'in konuşma yaptığı sırada G.C adlı bir kişi havaya rast gele ateş ederek kalabalığın dağılmasını istedi. 'Çekin ülkenin üzerinden elinizi' diye bağıran şahısın ateş ettiğini gören vatandaşlar etrafa kaçıştı. Bu sırada büyük panik yaşanırken, G.C olay yerinden uzaklaştı.  AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik ve teşkilat üyeleri ile vatandaşların bulunduğu kalabalık ilk şoku atlatır atlatmaz polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Öfkeli kalabalık polis ekiplerine de tepki gösterdi. Saldırıyı gerçekleştirilen şahsın yakalanmasını isteyen vatandaşlar güçlükle sakinleştirildi. O sırada toplantıya aileleriyle birlikte gelen çocukların ise oldukça korktukları gözlendi. Bu arada yaşananlar marketin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından ilk açıklamada:

Alanda bayan ve çocukların olduğunu ve özellikle çocukların korktuğunu belirten İl Başkanı Ali Çöpcü, saldırıyı kınadı. Çöpcü; "Toplantımızı bitirmek üzereydik. Soru-cevap bölümüne geldiğimizde bir silah sesi duyuldu. Biz çocuklar yapıyor diye düşündük. Ardından sesler yükselince birkaç el silah sesi oldu. Sonra 'Dağılın' diye sesler yükselmeye başladı. Çocuklar ve bayanlar vardı. Onların sesleri ve çığlıkları ardından olay sona erdi" dedi. 

Her şeyin bir anda yaşandığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, bu tür olayların kendilerini yıldırmayacağını ve seçim çalışmalarının daha da hız kazanacağını söyledi.  Maviş; "Bu saldırı partimize ve partimizi temsil eden kişilere yapılan bir saldırıdır" diye konuştu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:27

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

durmak yok yola devam

banner381
SIRADAKİ HABER