BDP'liler Samsun'da Tepkinin Büyüğünü Gördü

Sinop’ta yaşanan gerginliğin ardından BDP’li milletvekillerinin gittiği Samsun’da da olaylar çıktı. BDP'lilerin gideceği bina önünde toplanan kalabalık grup, taş atarak camları kırdı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. BDP heyeti, olaylardan sonra Trabzon ziyaretini iptal etti.

BDP'liler Samsun'da Tepkinin Büyüğünü Gördü

SAMSUN - BDP'liler Sinop'taki protesto gösterisinin ardından gittikleri Samsun'da da bir grubun tepkisiyle karşılaştı.

BDP’li milletvekilleri güvenlik gerekçesiyle kentin 20 kilometre dışındaki bir otelde konakladı.

Otelin çevresinde güvenlik önlemi alınırken, konvoy geçişlerine izin verilmedi. Ancak yaya olarak otelin önüne giden yaklaşık 70 kişilik grup, burada slogan atmaya başladı.

Polis ve protestocular arasında otel önünde kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekipleri, grubu barikat kurarak önlemeye çalıştı.

Otel önünde gösteri sürerken başka bir grup da BDP'li heyetin ziyaret etmeyi planladığı Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Halk Evleri binasını taşladı. Binadaki bazı camlar kırıldı.

Polis ekipleri, kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Binaya girerek TKP tabelasına bayrak asan kişileri güçlükle dışarı çıkarıldı. Binada bulunan bazı kişiler de gelen taşları gösterici gruba attı.

Çevreden ayrılmamakta ısrar eden göstericiler, bir süre daha slogan atarak BDP heyetini protesto etti.

Bu arada, olaylar sırasında Hürriyet gazetesi muhabiri Nurettin Kurt da yaralandı.

BDP’Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ
Sinop'taki olaylarda öğretmenevinde saatlerce mahsur kalan BDP'li milletvekilleri, tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “15 dakikada sona erdirilecek taşkınlık tam 9 saat sürdürüldü. Bu değilse, kontrollü gerginlik siyaseti nedir?” dedi.

Ertuğrul Kürkçü, protestoların barış sürecine zarar vermek için bilinçli olarak yapıldığını savundu.

Kürkçü, şöyle konuştu: “Herhangi bir düşmanlık beslemiyoruz ama onun arkasındaki zihni ortaya çıkartmak istiyoruz. Sinop’ta karşı karşıya kaldığımız tablo, istişare müzakere ve barış sürecinden rahatsız olanların, bu süreci Karadeniz'e taşımak çabalarına ket vurma çabasıydı.”

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Barış isteyenlerin iradesi ve sesi bunların patırtısını bastıracak güçte ve büyüklüktedir. Bu, hiçbirimizi bu anlamda barış yolundan döndüremeyecek. Bir gelecek idiysek artık 3 geleceğiz” dedi.

TRABZON ZİYARETİ İPTAL
Öte yandan, BDP heyeti, Sinop ve Samsun’da çıkan olayların ardından Trabzon ziyaretini iptal etti.

Kaynak: ntvmsnbc

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 18:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER