BDP’lilere Sinop’ta Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop'ta, protesto gösterileri ile karşılandı.

BDP’lilere Sinop’ta Tepki

 . BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eşbaşkanı Fatma Gök'ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum'dan sonra sabah saatlerinde Sinop'a hareket etti. İl girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen kalabalığın tepkisi ile karşılaştı. Protestocular ve şehit yakınları öğretmenevinin camlarına taşla kırarak BDP'li heyetin araçlarını taş ve yumurta yağmuruna tutarken araçlara yumruk ve tekmelerle hasar verdiler.

Daha önce Tersane Caddesi Buzhane mevkiinde bir çay bahçesinde karşılanması planlanan BDP’liler, buradaki çay bahçesi sahibinin iş yerini kapatması ve Türk bayrağı asması nedeniyle program öğretmenevine alındı. Öğretmenevine gelen BDP heyeti, basın açıklamasında bulundu. Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaparken öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop’a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK’yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi.

Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Sinoplu piyade er Bülent Yalçın'ın fotoğrafı da öğretmenevi bahçe duvarına asıldı
Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istedi. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti.

Çevik kuvvet, Polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Sıkılan gazdan protestocularla birlikte çevrede bulunan vatandaşlar da büyük zarar gördü. Biber gazından zarar gören vatandaşlara çevredekiler limon ve su yardımı yaptı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüştüğü bir emniyet amirine, "Bizim tarihimizde daha önce böyle olaylar olmuştu. Bunun hesabını veremezsiniz. Güvenliğimizi almayacaksanız biz kendi güvenliğimizi alırız" dedi.

Savaşın bitmesi için hiçbir zaman olmadığı kadar halkta barış isteği oluştuğunu belirten Önder, "Yumrukları sıkarak tokalaşamayız. Ancak bu ellerin yumuşaması gerekiyor. Birbirimizi kulaklarımızla değil, kalplerimizle dinlersek birbirimizi anlayabiliriz. Sosyalist hareketin en önemli deneyimleri Karadeniz'de olmuştur. Bunu kendi açımızdan borç olarak biliyoruz. Bunun için Karadeniz'deyiz" dedi.

İl dışında bulunan Sinop valisi Dr. Ahmet Cengiz ile döndükten sonra öğretmenevine gelerek basına kapalı olarak vekillerle görüştü. Görüşmenin ardından milletvekilleri saat 21 25 de panzerlere bindirilerek güvenli bir şekilde öğretmenevinden çıkartıldılar.




















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 00:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

onları sinop iline ve gerze ilçesi yaykıl köyüne davet eden kişilerin belasını versin.nefretle kınıyorum.

gerze
gerze - 11 yıl Önce

allah belanızı versin

acısu
acısu - 11 yıl Önce

başka haber sitelerinde bdp lileri karşılayanlar arasında gerzelilerin olduğu söyleniyor kimdir bu hain gerzeliler çok merak ettim doğrusu ama öğreniriz

gerzem
gerzem - 11 yıl Önce

sinop üstüne düşen görevi yapıyor.

gerze...
gerze... - 11 yıl Önce

yaykıl a cadıra davet edenlerdeki siyaset bu istee... memleketinin gelisip sanayilesmesini istemess ama terör yapan kisileri caidra davet eder bu nasil vatansevelilikk asil vatan haini onlari yaykila davet edenler .....

deniz
deniz - 11 yıl Önce

yaykılda yegep cadirinida ziyaret varmış programlarinda acaba kimler davet etmişş????

kamil sakallı
kamil sakallı - 11 yıl Önce

bir avuç çakal yaykıllıyı kim koruyaca bundan sora onlaarayı satan asıl vatan haini odur

sinoplu güzel
sinoplu güzel - 11 yıl Önce

laonla ilk önce bastıkları yerleri görsünler sinopa gelmek onların ne hadine ya onr kim oluyorda benim memleketime ayak basıyorlar gitsinler de köpekler gibi inlerinde yaşaşınlar


banner381
SIRADAKİ HABER