Belovacıklı; Bu İş Bizim Gücümüzü Aşıyor

Son yağışların sebep olduğu heyelanlı yoldaki çalışmalar, “bir sonraki göçüğe kadar” tamamlandı.

Belovacıklı; Bu İş Bizim Gücümüzü Aşıyor

Karadeniz Sahil Yolu inşaatının tamamlanmasından beri ilçenin kanayan yarası haline gelen, bir görüşe göre de yer altı kaynak sularının güzergahının değişmesinden kaynaklandığı ifade edilen ve her yağmur sonrası tekrarlanan heyelan nedeniyle bölgedeki araç trafiğini tehlikeye düşüren yolda, son günlerde yağan karların erimesi ile tekrarlanan heyelanın yolda meydana getirdiği kaymalar, belediyenin kısıtlı makine ve ekipmanları ile bir kez daha onarılarak hizmete açıldı.

Karadeniz Sahil Yolu projesi kapsamında ilçemiz Samsun Caddesinde yüklenici İnşaat tarafından yapılmış olan ve yeraltı suları drenaj borusuna alınmadan trafiğe açıldığı belirtilen heyelanlı yoldaki problem bir türlü kesim çözüme kavuşturulamıyor.

Karayolları’nın. yolu hemen Gerze Belediye Başkanlığına devrederek sorumluluğu üstünden atması, yüklenici firmanın da ilgilenmemesi, kış sezonunun da yağışlı geçmesiyle birlikte yer altı sularını daha fazla aktif hale gelmesinden kaynaklandığı belirtilen problem nedeniyle bir dokunup, bin ah işittiğimiz Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “biz bu bombayı kucağımızda bulduk açıklıkla ifade ediyorum, kurum olarak artık sabrımızın son noktasına geldik, hiç kimse sorumluluğu üzerine almıyor, kesin çözüm için yaptığımız her kademedeki başvurularda sonuçsuz kalıyor. Sorunun nihai çözüme kavuşturulması için belediyenin ne bütçesi, ne de makine ve teknik ekipmanı yeterli, yani olay bizim gücümüzü fazlası ile aşıyor. Devlet yardımı olmadan bu iş çözülmez, bu hayati soruna el atılması için mutlaka bir insan katliamının olması mı bekleniyor” dedi.

Bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak ta; “heyelanlı mesafe yaklaşık 80m.civarında, sağlam zemine ulaşmak için yoldan 12m.zemine inilerek yapılan kazı ile, 2m.yüksekliğinde sağlam kayadan oluşan drenaj çalışması yaptık, daha fazlasına gücümüz yetmiyor” açıklamasında bulundu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 14:15

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

ağlamayın iş yapın, yapamıyorsanız yapılması için elinizden geleni yapın

mesut
mesut - 8 yıl Önce

şevleri keserek 1 m. yolu genişletilebilir böylece heyalnın biraz dısına cıkar ayrıca yagmur sularını tepelerden kanallarla toplayıp dısarı atacak sistem yapılır biraz derine zayıf zemin kazısı yapılır 2 m temelde taş duarı örülür hee barbakanlarını koymayı unutmayın tas duvaarın her türlü o heyelan engellenir hikaye okumasınlar

banner381
SIRADAKİ HABER