Ben FETÖCÜ Değilim

Fahri Alkan “Ben FETÖCÜ değilim, birileri bilgi kirliliğinden yararlanarak üzerimden algı operasyonu yapıyor” dedi.

Ben FETÖCÜ Değilim

Sinop başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde “alt işverenlik hizmeti” yapan BARIŞ ŞİRKETLER GURUBU ile CNS ve KOÇ firması bünyesinde görev yapan güvenlik elamanlarının sözleşmeleri feshedildi.

Sinop’ta çevre ve şehircilik il müdürlüğü, Sinop Atatürk Devlet hastanesi ve SGK kurumu olmak üzere birçok resmi kurumla çalışan firmanın güvenlik elemanları işten çıkartıldılar. Bir kısmı ise yeni sözleşme yapılan başka bir firmaya geçirildi.

BEN FETÖCÜ DEĞİLİM

İşten çıkartılan güvenlik elemanlarının bağlı olduğu BARIŞ ŞİKETLER GURUBU’NDA geçmişte yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuş olan Fahri Alkan, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

2011 yılında hisselerini devrederek firma ile ilişiğini kestiğini belirten iş adamı Fahri Alkan, dün FETÖ soruşturması kapsamında firmanın güvenlik elemanlarının sözleşmelerinin feshedilmesini doğruladı ve olayın perde arkasını açıkladı.

Alkan; “ Öncelikle şunun çok iyi anlaşılmasını ve bilinmesini istiyorum. Ben FETÖCÜ değilim. FETÖ gibi şerefsiz bir örgüt ile değil işbirliği, Hayatımın hiçbir alanında gönül bağım dahi olmamıştır. Hatta Hükümet bunlara destek çıkarken bile ben bunlara karşı durmuş biriyim. Bu ani gelişmeler nedeniyle birileri bilgi kirliliğinden yararlanarak üzerimden algı operasyonu ile şahsımı ve firmayı karalamaya çalışıyorlar.

GERÇEK OLAN ŞU

Bu işten çıkartılmaların gerçeği de şudur. Biz firma olarak 2002 yılında Bank Asya ile çalışmaya başladık. O zamanlar ben bu bankadan 3 Milyon kredi kullandım. Ve bu yüzden de kopmakta zorlandım. Niçin Bank Asya derseniz o zaman hükümet destekli bir banka idi. Benim gibi AK parti hükümetlerinde bakanlık yapmış milletvekilliği yapmış kişiler de o yıllar da bu banka ile çalışıyorlardı. İşte o dönem de firmamın elemanlarına prim niyetine bankanın bireysel emeklilik (BES)bölümüne para yatırdım. He bu paralar da Bank Asya da kalmıyor yani o da bilinsin. TAKAS banka aracılığı ile devletin hazinesine gidiyordu.

NİÇİN Mİ FETÖ SORUŞTURMASI?

Firmalara ait güvenlik elamanlarının FETÖ soruşturması kapsamında işlerine son verilmesinin İçişleri Bakanlığı’nca firmaların Faaliyet izin belgesinin feshedilmesi neticesinde otomatikmen hakkını yitirdiği için gerçekleştirildiğini belirten Fahri Alkan; “ Henüz netleşmiş bir şey yok olay savcılık aşamasında soruşturma sürüyor. Firmalara filan el konulmuş gibi bir durum da söz konusu değil.

Az önce söylediğim gibi benim dönemimde çalışan personelime prim niyetine açtığım bireysel emeklilik (BES) nedeniyle bu soruşturma başlatıldı. Çünkü birkaç eleman korktuklarından ötürü Bank Asya’nın bireysel emeklilik bölümüne yatırılan para için ( Bizim haberimiz yok, biz para yatırmadık) diyerek, savcılığa suç duyurusunda bulundukları için bu soruşturma başlatıldı. Niçin FETÖ soruşturması olarak anılıyor derseniz? Çünkü konunun BANK ASYA bağlantısı nedeniyle. BANK ASYA da FETÖ’nün finans kaynağı olduğu için savcılık dolayısıyla başlattığı bu soruşturmayı FETÖ kapsamında gerçekleştiriyor.

BİRAN ÖNCE İFADE VERMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Birkaç kez soruşturma başlatan savcıya gittiğini ve biran önce ifadesine başvurulması için adeta yalvardığını belirten Fahri Alkan “ O kadar çok kendimden eminim ki baştan da belirttiğim gibi Ben asla ve asla bu şerefsiz vatan haini FETÖ örgütü ile bağlantı içinde olmadım. Hatta BANK ASYA ile çalıştığım dönemlerde himmet istedikleri halde bunu yapmadım.

TİCARİ OLARAK İFLAS EDEBİLİRİM AMA ADIMIN FETÖ İLE ANILMASI BENİ YIKAR

Sinop kamuoyunda kendisi ve kardeşi Ferhat Alkan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu firmaları hakkında çıkan dedikoduların doğruyu yansıtmadığını altını çizen iş adamı Fahri Alkan; “ Bu ticaret işidir. İflas da edebilirsin ama gün gelir yine bir şekilde işini düzeltip ayağa kalkabilirsin. Biz Alkan ailesi olarak ticaretin derdinde değiliz. Adımızın Alçak, şerefsiz bir örgüt ile birlikte aynı kefeye konulması derdine düştük. Böyle bir yakıştırma beni de yıkar ailemi de daha önce de söyledim yineliyorum bizim asla ve asla bu örgüt ile değil iş birliğimiz gönül bağımız dahi olmamıştır olamazda bunun Sinop kamuoyu tarafından bilinmesini isterim. Arkamızdan aleyhimizde konuşulanların tümü uydurma yalan ve tamamen dedikodudan ibarettir. Dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 00:17

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 6 yıl Önce

cami cemaati en güzeli sayın alkan

banner381
SIRADAKİ HABER