Bugün yılın en sıcak günü olacak

Meteoroloji'nin son uyarılarına göre ülke genelinde bugün 2014 yılının en sıcak günü yaşanacak. Uzmanlar, bugün dışarı çıkacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Bugün yılın en sıcak günü olacak

 Bugün ülke genelinde 2014 yılının en sıcak günü yaşanacak. Yaşanacak bu kavurucu sıcakların 2 gün daha devam edeceğini söyleyen uzmanlar, vatandaşları sıcaklar konusunda uyardı.

Klimaların altında uzun süre bulunmayın!

Klimaların filtrelerinin düzenli olarak kontrol edilip temizlenmesi, çok önemlidir. Çünkü birçok hastalığa klimalardan yayılan mikroplar sebep olmaktadır.

Çok nemli ve sıcak havalarda güneşe uzun süre maruz kalmayın!

Saat 11:00 ile 16:00 arasında güneşin zararlı ışınları daha fazla yeryüzüne yansıdığından bu saatler arasında dışarıda bulunmak tehlikeli olabilir.

Güneş ışınlarının yeryüzüne daha dik açı ile geldiği öğlen saatlerinde ağır işler ile uğraşmayın! 

Tarım işçileri, inşaat işçileri, yol işçileri gibi direk güneş altında çalışan insanlar daha fazla ısıya maruz kaldıklarından ısının etkileri bu şartlarda çalışan insanlarda çok daha fazla görülebilir. Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarıda çalışmak zorunda olanların koruyucu şapka kullanmaları ve bol sıvı tüketmeleri gerekir. 

Uzun süre güneşlenmeyin! 

Özellikle şişman hastalar uzun süre güneşlenmemelidir. Obezite bilindiği gibi vücutta yağ dokusunun artmasıdır. Yağ dokusu tıpkı bir termos gibi vücudu sarar ve vücudun soğumasını engeller. Aşırı kilolu insanlar vücutları ısı kaybını engellediği için vücut ısınını dışarı atamaz. Normalde kilolu insanların daha fazla terlediği düşünülür. Oysaki kilolu insanların terleme ihtiyaçları çok daha fazladır. Bu durum, tansiyon düşmesi, bayılma, çarpıntı gibi sonuçlar doğurabilir. Mecburi sebepler ile tehlikeli saatlerde güneş altında bulunması zorunlu olan kişilerin ise geniş şapkalar, güneş gözlükleri, 40-50 faktörlü koruyucu kremler kullanmaları güneşin zararlı etkisini azaltmak için doğru olacaktır. Sıvı tüketimi de güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmada çok önemlidir. Tansiyonu olmayan kişilerin özellikle tuzlu ayran iyi bir seçimdir.

Çok yağlı ağır yiyecekler tüketmeyin!

Sıcaklarda Akdeniz diyeti yani bol sıvılı, tahıllı, sebzeli, zeytinyağı ağırlıklı bir beslenme şekli tercih edilmelidir. Sık sık az yemek yemek de metabolizmayı çalıştıracağından, vücut direncini kuvvetlendirecektir.
Açık ve sıcak havada güneş altında spor yapmayın! 


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 11:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER