Büyük Mitingden canlı yayın…

Gerze’de termik santral kurulmak istenmesini protesto etmek için insanlar ülkenin dört bir tarafından akın akın geliyor.

Büyük Mitingden canlı yayın…

Gerze’ye termik santral yapmak isteyen anadolu gurubunu protesto eden binlerce insan büyük mitingde buluşuyor.

Sadece Gerze’nin değil Türkiye’nin havasını, suyunu, geleceğini kurtarmak için bir araya gelen vatandaşlar Gerze’nin girişinde toplanmaya başladı.

Hava çok güzel, bahardan kalma bir gün yaşanıyor. İnsanlar coşkulu. Müzikler, sloganlar eşliğinde halaylar çekiliyor.

Saat 10.55:
İstanbul'dan İzmir'den Ankara'dan insanlar akın akın geliyor. Emniyet güçlerinin rakamlarına göre şu andaki kalabalık 9.000 (DOKUZBİN). Davul ve zurnalar eşliğinde kortej yürüyüşü başlamak üzere.
İlk görüntüler biraz sonra geliyor.

Saat 11.50: Gelenler Cumhuriyet meydanına sığmıyor. Gerze hiç böyle bir kalabalık görmedi. Onbinler pankartlarla sloganlarla meydana akıyor.

Saat 13.50: Coşkulu geçen miting sona erdi. Alanı dolduran kalabalığa ilk konuşmayı Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptı. Yapılan mücadeleye destek olmak için gelenlere yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, YEGEP sözcüsü Şengül Şahin, mücadelenin dünü ve bugününü anlattı.

Yaykıl Köyü muhtarı Ahmet Tiryaki'nin, köyde yaşanılanları ve 5 Eylül direnişini anlatan konuşmasından sonra, köy halkından kadınlar ve çocuklar mücadeledeki kararlılıklarını şiirlerle haykırdılar.

Mücadelenizde Ankara'daki sesiniz olacağım diyen Sinop Milletvekili Engin Altay'dan sonra konuşan Sinop Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Erol Derici, "Ben bir işadamı olarak yatırıma karşı olmam mümkün değil. Ama yatırımın temiz ve çevreye duyarlı olandan yanayım." dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da yaptığı konuşmada yapılan mücadelenin sadece Gerze'nin mücadelesi olmadığını, doğusundan batısına bütün ülkenin insanca yaşamını savunmak olduğunu söyledi.

Mitinge SİYAD İştişare Konsey Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru, CHP, MHP, Ülkü Ocakları, İP, EMEP, TKP, ÖDP, Sinop, Gerze, Erfelek, Türkeli belediyeleri, Türk Kamu-Sen, Greenpeace, Yeşilasiler, Karadeniz İsyanda, Ekoloji kollektifi, Derelerin Kardeşliği Platformu, SİAD, SİYAD, Türk Tabipler Birliği, Bursa Doğa-Der, ADD, KESK, DİSK, İstanbul Ankara ve İzmir'deki Sinoplular dernekleri, TMMOB da destek verdi.

Şarkılarla, türkülerle, halaylarla, konuşmalarla geçen miting olaysız şekilde sona erdi.















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
sadık yılmaz
sadık yılmaz - 12 yıl Önce

kendim istanbuldayım fakat bütün kalbimle gerzedeyim ve bende termik santrala hayır diyorum

???
??? - 12 yıl Önce

türkiyenin dört bir yanindan gelmisler diyarbakır dan ... lilar bile sendikalar, partiler, halk evleri . bunlar zaten herseye karsi peki gerzeliler nerde????

BARIŞ ÖZTÜRK
BARIŞ ÖZTÜRK - 12 yıl Önce

GERZELİ ABİLERİM ABLALARIM KÜTAHYADAN SİZE KOCAMAN SEVGİLERİMİ İLETİYORUM SONUNA KADAR YANINIZDAYIM İNŞALLAH BU YAPTIKLARINIZ SONUCUNA ULAŞIRSINIZ TERMİK SANTRALE HAYIR.....

ali düdükçü
ali düdükçü - 12 yıl Önce

gerzeliler de alanda kalkta git meydanda görürsün hariçten gazelci isimsizler ammada korkaksınız yahu

uğur
uğur - 12 yıl Önce

Gerzelilere ve bu belaya karşı çıkan herkesi kutluyorum.Bu mücadele adaletsizliğe hukuksuzluğa karşı mücadeledir.İnsanların yaşam alanlarına havasına tecavüz etmeyi planlayanlara karşı mücadeledir.

Hüseyin Şensoy
Hüseyin Şensoy - 12 yıl Önce

Büyük mitingimizin gerçekleşmesi için çaba gösteren herkese, miting sırasında görev alan tüm hemşerilerime, yurdumun değişik yörelerinden gelerek derdimize ortak olan tüm dostlara, belediye başkanıma ve ölümü dahi göze alan şengül kardeşime canı gönülden teşekkür ederim....

sam amca
sam amca - 12 yıl Önce

arkadaşlar ben gerzeli pek az gördüm .acaba benim gözlerimmi bozuk sizin kalabalık dediğiniz insanlar nerde birde utanmadan diyarbakırdan insan getirmişler

hasan hayırcı
hasan hayırcı - 12 yıl Önce

şu an istanbuldayım ama orada bulunan herkese her derneğe teşekkürler inşallah kazanacağız gerze bizimdir bizim kalacak


banner381
SIRADAKİ HABER