Gerze Şehit Kanından Rengini Alan Bayrağına Sahip Çıktı

PKK’lı terörist mensubu tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağını indirmesi sonucu ülke genelinde yapılan protestolara bir ses de Gerze’den geldi.

Gerze Şehit Kanından Rengini Alan Bayrağına Sahip Çıktı
  10 Haziran 2014 Salı günü saat 17 30 da Türk Bayrağı sevdalısı Gerze gençleri Uğur Mumcu Meydanında devasa Türk Bayrağı açarak Cumhuriyet Meydanına slogan atarak yürüdüler. Cumhuriyet Meydanında yoğunlaşan Gerzeliler Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk Bayrağının terör mensubunca indirilmesini protesto amacıyla devasa Türk Bayrağının bir köşesinden tutarak sloganlar eşliğinde dalgalandırdı.

  Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Bayrağı sevdalısı Gerze gençleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ergin Öztürk, “08 Haziran 2014 Pazar günü Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda bir avuç aciz vatan haini terörist tarafından şanlı Türk Bayrağımızın indirilmesi olayı gönüllerimizi derinden yaralamıştır. Biz vatansever ve kalpleri bayrak sevgisiyle dolu gençler olarak bu menfur olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Şu unutulmamalıdır ki biz Türk gençliği olarak bayrağı genç kızlarımızın gelinliği, şehitlerimizin son örtüsü olarak bilmişizdir. Bayrak namustur, bayrak şereftir, bayrak gölgesinde huzur bulduğumuz maneviyattır.” dedi. Bayrak adlı şiirinin okunmasının ardından açılan Şanlı Türk Bayrağı toplanarak protesto son buldu.












































































 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 21:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Simge kemer
Simge kemer - 10 yıl Önce

beyt be gerze'ne bakın bu diyarbakır mevzusuna gelince tas kalpli insanlar bayrağımızı onurumuzu şerefimizi nasıl yere indirirler o bizim herseyimiz ama bu pkk dan herseyi beklerim ben allah onların cezasını verir umarimaminnn

sinopgerze57
sinopgerze57 - 10 yıl Önce

helal olsun sizlere, gezi parkı için tencere tava çalan gerzelileri göremedim burada, vatana bayrağa böyle sahip çıkılır tebrikler

Vatan Evladıı....
Vatan Evladıı.... - 10 yıl Önce

ey berkin elvancılar,ey tencere tavacılar biz 50 kişide yeteriz bayrağımıza sahip çıkmaya.tencere tava çalmaya devam.osman efendi belkin elvan için fıçılara ateş yaktınız, eylem yaptınız,5000 kişi toplandınız..
sana gelen 5000 oy nerde..

banner381
SIRADAKİ HABER