Gerze’de gözaltılar başladı.

Elinde 90 kişilik bir liste olan jandarma ekipleri, termik santrale direnen Gerzelileri tek tek gözaltına alıyor.

Gerze’de gözaltılar başladı.

Termik santrale karşı verilen mücadeleyle tüm Türkiye'ye örnek olan bir direniş sergileyip termikçi şirketi durduran Gerze'de, dün gündüz saatlerinden itibaren ifade almaya başlayan güvenlik güçleri, bu sabah saat 06.00’dan itibaren gözaltılara başladı.

Dün sabah ilk olarak Yaykıl Köyünden bir baba ve oğlun ifadesini alan jandarma ekipleri, 5 Eylül günü sergilenen direnişle ilgili olarak gözaltına aldığı şahısları tek tek sorgulayarak savcılığa sevk ediyor.

Olay günü Volkan Özcan’ın göz altına alınıp, tutuklanmasıyla başlayan soruşturmada bu sabahtan itibaren 5 kişinin daha sabah 06.00’da evlerinden alınarak göz altına alındığı öğrenildi.

Halen güvenlik güçlerinin elinde 90 kişilik liste olduğu ve "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "kamu malına zarar" ve "görevli memura mukavemet" ile suçlanan çevrecilerden gözaltına alınacakların sayısının artacağı öne sürüldü.

5 Eylül günü Gerze'de ne olmuştu?

Tuncay Özilhan’a ait Anadolu grubunun köylerine termik santral yapmasını engellemeye çalışan Yaykıl halkı ve çevreciler, şirketin sondaj çalışması yapma girişimini Eylül ayı boyunca nöbetler tutarak, yollara barikatlar kurarak ve en son olarak da 5 Eylül tarihinde kolluk kuvvetleriyle çatışarak şirket çalışmalarını engelledi.

Olay gününün haberi için Tıklayınız.

 


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
UĞUR
UĞUR - 13 yıl Önce

YILDIRAMAYACAKSINIZ.BİZLER KOYUN SÜRÜSÜ DEĞİLİZ.

banner381
SIRADAKİ HABER