Karar Çıktı

Gerze Belediyesinin ilgili bakanlık nezdinde yaptığı itiraz üzerine bu konunun çözüme kavuşturulması amacıyla Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Nisan ayı toplantısını Gerze’de yaptı.

Karar Çıktı

Sinop Müze Müdürlüğü aracılığıyla başvurusu yapılan Gerze Afet ( Yangın ) Evleri'nin "sit alanı" olarak tescil edilme önerisi bugün saat 14 00 da Gerze Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonumuzda gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınan Gerze Yangın evleri yapılan değerlendirmeler sonucunda söz konusu Kentsel Sit Alanı talebinin reddedilmesine karar verildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 18:01

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Meriç Akar
Meriç Akar - 8 yıl Önce

mütayitlere müjde... yegepe müjde... başkana helal olsun.. gerzeyi kurtardı! bravo! gerzeyi kurtardı! turizmi kurtardı! bravo! alkış! bravo! emeği geçenlere bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

has gerzeli
has gerzeli - 8 yıl Önce

hakkat yegep siz bu konunun neresinde yer aldınız. sadece termik santral için mi programlandınız?

İ. NEDİM TOKMAK
İ. NEDİM TOKMAK - 8 yıl Önce

muteahhit ler gözünüz aydin. beledi̇ye Allah senden de razi olsun.

Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 8 yıl Önce

ilerici, devrimci olmayı unutun.demokrat,sosyal demokrat belediye aramaktayım.yok kaybolmuş.bulan var mı acaba bu ilçede?geçmişte iktidar olan adlarına sosyal demokratım diyen belediye başkan ve meclis üyeleri sayesinde o güzelim yangın evleri kaçak teşvik ve siyasi ödünlerle beton yığınları haline getirildi.o beş tip ikiz ve sıra evleri ek ve uyduruk tadilatlarla çirkinleştirildi.ne yazık ki şimdi de hiç bir bilimsel araştırma yapılmadan korunmaz ve gözetilmez hale getirildiler.aferim bu kararı alanlara ( ! ) bakıyorum gerzede demokratik kitle örgütlerin sesi çıkmıyor! yeşili çok sevdiklerini söyleyen,çevreciler süt dökmüş kediler gibi suskun! yazık...yazık..hepinize yazıklar olsun...geçmişe ve geçmiş tarihine sahip çıkamayan sizler geleceği hiç bir zaman kuramazsınız! sadece cilalı, parlak laflarla halkı inandıramaz ancak kendinizi kandırırsınız! siz değil sosyal demokrat,önce demokrat olmalısız! o bile sizin anlayışınız ve yaptıklarınızla bağdaşmıyor.yazıklar olsun bu anlayışınıza!

Nami Kalay
Nami Kalay - 8 yıl Önce

kalan evlere bari gelişigüzel mimari model uygulamayalım yeşil alanına dokunmadan caddeler ayrı sokaklara ayrı şirin katlı modeller bulalım meclisten kanunu çıkartıp ev ve miras sahiplerini mütahitleri ikna girişim ve kampanyaları düzenleyip kalan evleri kalan şirin güzelliğimizi koruyalım hatta renkleri bile aynı olsun kimse ne eksik ne fazla çıkıntı yapmasın.bu proşe önce ev sahiplerine sonra gerzeye rant kazandıracaktır.bu proje özetini 90 lı yıllarda önermiştim.hadi bakalım osman başkan solcular zoru sever kolay gelsi̇n

adnan yalman
adnan yalman - 8 yıl Önce

bu kararın alınmasına katkılarından dolayı sayın belediye başkanımız osman belovacıklıya teşekkür ederim

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

yangın evlerinin sit alanı ilan edilmesi;;ilme, akla ve mantığa zaten aykırı bir karardıbir eserin tarihi eser niteliği taşıması için kriterler zaten yangın evlerine uymuyordu..bu kararla eskiden yapıalan öyle dört beş katlı binaların dikilmesinin bir disipline edilmesi artık kaçınılmaz bir gerçeğimiz olalıdır...eskiden yapanlar için elden hiç bir şey gelmez..ama yangın evlerinin nasıl ve ne şakilde restora edileceği, inşatında bundan gayrı nelerin gözetilmesi gereği çok iyi değerlendirilmelidir...bence bu karara ben alınan karar diyemem..bir dalga estirildi,tüm yorumlarımda bunun yanlış bir uygulama olacağını,etkilerinin büyüyk oaranda haaskzlığa yol acacağını ifade etmiştim...yıllarımızı belediyede ,hele,,hele metropol bir beldiyede boşuna geçirmedik Allah şükürler olsun. bi rçok kişinin yorumları sayın belediye başaknınında hatadan döndürdüğüne inanıyorum...hayırlı olsun ama eskiler gibi ucube binaların inşaasına asla izin verilmemelidir..saygılarımla.!!!!!!!!!!...

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

yangin evleri için yaptiğim yormu beğenmeyen üç kişi hangi gerekçeşlerle yorumumu beğenmediğini yazarsa etik bir davaraniş sergilemiş olur.. buyrun gerekçesi neyse şahsimda ,kamuyonu oluşturan gerzelilerde,yetkililerde sizden öğrensin isterim.....saygilarimla..!!!!!!!!!!!!!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER