Okullarda Neler Oluyor..!

İlçemizdeki bazı liselerde birleştirme adı altında yapılan çalışmalar kafaları karıştırıyor.

Okullarda Neler Oluyor..!

İlçemiz kamuoyunda son günlerde dillendirilmeye başlayan konu, eğitim camiasında ve veliler arasında tedirginliklere neden oluyor. Yapılmak istenenin açık bir dille ifade edilemeyişi bu tedirginliğin daha da artmasına neden oluyor.

Olayı kamuoyuna yansıdığı kadarıyla okurlarımızla paylaşmak istedik.

Milli Eğitim Bakanlığınca birkaç yıldır yapılan uygulama ile mevzuat gereği, Milli Eğitim Müdürlüklerince, talebin azlığı nedeniyle öğrenci sayıları yetersiz duruma düşen, ilçemiz yaklaşık 150 öğrenci mevcutlu Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 70 öğrenci mevcutlu Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin birleştirilmeleri ilgili bakanlığa teklif edilmiş, bu süreç normal seyrinde ilerlerken, ilçemizde 1977 yılından beri eğitim veren ve yüzlerce mezun veren, Mobilya ve İç Tasarım, Elektrik Elektronik Teknolojileri, Bilişim Teknolojisi ve Metal Teknolojisi branşlarında 164 öğrencisi ile eğitim vermekte olan köklü bir eğitim kurumu olan Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de anlaşılamaz bir şekilde birleştirme kapsamı içine alınmış. Söz konusu okulun süreç içerisinde kapatılan Tekstil Teknolojisi ve Muhasebe ve Finansman bölümleri ile hayata geçirilmeden kapatılan Lojistik bölümü de bulunuyor olması kafaları daha da karıştıran bir diğer konu olarak önümüze çıkmakta.

Gerze Gündem Haber olarak amacımız mevzuat gereği uygulanan yasal prosedürleri eleştirmek ve bir bardak suda fırtına koparmak değildir. Sorumlu gazetecilik ve vatandaşın bilgi alma hakkına olan saygı anlayışımız gereği olan biten hakkında kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmektir.

Çevresi büyük ölçüde göç vermesine rağmen, kendisi son yıllarda göç alan, nüfusu sürekli artan ilçemizde bir eğitim kurumunun kapatılması veya birleştirilmesi verilen eğitimin kalitesi açısından ne ölçüde doğru bir yaklaşım olacaktır. Bunun eğitimi veren ve alanlar üzerinde yaratacağı maddi ve manevi kayıplar adı geçenlere ve başarıya hangi ölçülerde yansıyacaktır.

Bizce olayın göz ardı edilmemesi gereken yönü budur.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 13:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
sancaktar
sancaktar - 8 yıl Önce

o meslek lısesnı akp li ,,,,,,,,, yedirmeyiz.adam gibi destek verin adamgıbı ogrencı yetıstırılsın

banner381
SIRADAKİ HABER