Oynatmaya Az Kaldı, Doktorum Nerede?

Gerze Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı bitmiyor.

Oynatmaya Az Kaldı, Doktorum Nerede?

Açıldığı günden bu yana bir türlü çözülemeyen personel sıkıntısı artık Gerzelileri isyan noktasına getirdi.

Şu anda bile sadece 2 uzman ve 2 pratisyen doktorun görev yaptığı hastane (! ), ne yazık ki yıllardır doktor sıkıntısıyla boğuşuyor. Muayene olmak için zaten sadece 2 tane uzman doktorun çalıştığı hastaneye giden vatandaşlar, onların da nöbet izninde olduğunu öğrenince derdine derman bulamadan geri dönüyor.

Acil nöbeti tutan pratisyen hekim sayısının yeterli olmaması nedeniyle nöbete girmek zorunda kalan uzman doktorlar da asli görevlerini yapmakta bir hayli zorlanıyor. Hastanede yatarak tedavi görmesi gereken hastaların takibini yapamayacak olmasından dolayı da bir sevk kurumu gibi çalışmak zorunda kalıyor.

Binanın üzerinde koskoca Gerze Devlet Hastanesi yazmasına rağmen, kadrosundaki sadece bir dahiliye ve bir genel cerrahi uzmanıyla kurumsal olarak bir poliklinikten öteye geçemiyor.

Yıllar önce Sinop’ta üst düzey bir sağlık yöneticisinin “Sinop’a 40 Km mesafede bir devlet hastanesinin işi ne?” dediği hatırlanacak olursa, hastanenin kapatılması için özellikle mi Gerzelilerin bu konuda mağdur edildiği ayrı bir soru olarak önümüzde duruyor.

Gerze Halkı bu soruya yetkililerden acilen cevap bekliyorken, biz de Gerze Gündem Haber olarak olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:39

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 8 yıl Önce

sahipsiz bir vatanın batması haktır,sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır! her konuda duyarlı sivil toplum örgütleri,bu konudada biraz hassasiyet gösterseler ben inanıyorum ki tüm gerze arkalarında olacaktır.en azından öyle olması gerekir!

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerzeye kazandirilan bu hastane için anap döneminde başta ilce başkani sayin abdullah çelik abğimiz ve yönetimi az emek asrfetmediler..buna bizzat ben şadhidimdir..çünkü o yillarda bende o ekiple kader ve gönül birilği yapanlardan biriyimdir....ama şimdi bu hali inanin onca emekten sonra netiçe itibariyle beni gerçektende üzüyor...sağlikda;;;;bir saniyenin bile insan hayatinda önemi çok ama çok büyük ve önemlidir...uzman doktorumuzun yeterli olmasi halinde ;;sinopodaki hastanelere yiğilmada engellenmiş olacaktir...bu haberi okuyan ilgililerimiz asla bu olmasin demezler zaten..illaki bir care bulacaklarina inancim sonsuzdur..!!!!!!!!!!!saygilarimla..

banner381
SIRADAKİ HABER