Seçilmişler Haklarını Aradı

Gerze’li Köy muhtarları taş kırma makinesinin Dikmen’den Boyabat’a nakline isyan ettiler.

Seçilmişler Haklarını Aradı

  Gerze köy muhtarları Gerze’ye gelmesi gerekirken sel felaketi nedeniyle Dikmen’e gitmesine öncelik tanıdıkları taş kırma makinesinin 15 günlük çalışma süresinin henüz dolmadan Boyabat’a götirileceğinin haberini almaları üzerine Muhtarlar Derneği binasında toplandılar. Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır’ı da davet ederek problemlerinin çözümünü talep eden muhtarların son derece sinirli tavırları gözden kaçmadı. Başkan Kadir Gündoğdu’dan yetkilileri arayarak nakil işlemine engel olmalarını talep eden muhtarlar İlçe Başkanın, İl Özel İdare Sekreteri ve Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak'la yaptığı telefon görüşmelerinde; muhtarların aracın yolunu kesmeye kararlı olduğunu ve sorunun çözümlenmesini talep etmesine karşılık, makinenin Boyabat’a gideceğinin ve daha sonra Gerze’ye gönderilebileceğini cevabının alınması ve telefon görüşmelerinden bir sonuç alınamayacağının anlaşılması üzerine toplantıyı bitirdiler.

  Dikmen ilçesinden araca yüklendiği bilgisini aldıkları taş kırma makinesinin Boyabat ilçesine geçişini engellemek üzere Gerzeli köy muhtarları, dernek binasını son derece öfkeli ve kararlı bir şekilde terk ederek ilçemiz Hamidiye mahallesi Bayraktar caddesindeki 4 yol ağzına gelerek söz konusu taş kırma makinesi yüklü aracı beklemeye başladılar. Bu arada olayı haber alan Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri söz konusu alanda trafik ve asayişle ilgili her türlü önlemi alarak beklemeye başladılar.

  Bekleme süreci yaşanırken Gerze Belediye Başkanını ziyaret etmek üzere ilçeye gelen CHP Sinop Milletvekili Engin Altay kalabalığı görünce aracından inerek konu hakkında bilgi aldı, sorunun çözüme ulaştırılması için Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i telefonla arayarak yardım talebinde bulundu. Köy muhtarlarına demokratik haklarını yasal yollardan aramalarını ve mücadelelerinden vazgeçmemelerini söyleyerek bölgeden ayrıldı.

  Olay yerine gelen Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt’un köy muhtarlarını ikna çabaları sürerken, ilçe merkezine geçmekte olan İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan aracından inerek, muhtarlara yaptıklarının yasal olmadığı konusunda ikna etmeye çalışarak, konu hakkında bilgi aldı ve sorunun çözümü için yetkili mercileri telefonla aradı. Gerze Kaymakam Vekili Alpaslan Altınışık’ın telefonla araması sonucu Dikmen’de şu anda mevcut olan 3.500 metreküp taşın Gerze’ ye ait olduğu ve istedikleri zaman bu malzemeyi alabileceklerini söylemesi üzerine, muhtarlar söz konusu malzemenin kendi şantiyelerinde depolanmasını ve taş kırma makinasının ise 1 Temmuz 2013 tarihinde Gerze’ ye tahsis edilmesini talep ettiler. Gerze Muhtarlar Derneği Başkanı Fikri Uyanık, ”Makinenin geçen yıl Temmuz ayında Gerze’ye verileceğinin sözünü verdiler ancak, Kasım ayında verildi fakat mevsimin yağışlı olması nedeniyle bizlerde makineden faydalanamadık” dedi. Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan’ ın ikna çabalarına ilaveten Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt’un taş kırma makinesinin 1 Temmuz’ da Gerze’ de olacağının sözünü vermesi üzerine köy muhtarları eylemlerinden vazgeçerek dağıldılar.




































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 17:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan USTA
Orhan USTA - 11 yıl Önce

gerze gündemi tekrar tebrik ederim. haber işte böyle verilir. görseller, anlatım her şey dört dörtlük. taraf yok tarafsızlık var. yorum yok yorum okurun. haberin konusu beni pek ilgilendirmiyor ama haber öyle güzel verilmiş ki muhtarların derdiyle dertlendim gerçekten. olayı tam olarak anladım. bravo.

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

muhtarmısınız mafyamısınız nesiniz ? devletin müdürü karar almışsa buna uyacaksınız.yol kesmek ne demek nerede yaşıyorsunuz siz.gerçi bu hükümete müstahaktır,sen birilerine karşı taviz verirsen onlarda bu eylemi yaparak çıkar beklerler.ülkenin hali gerçekten hiç iyi değil,allah yardımcımız olsun..

banner381
SIRADAKİ HABER