Şehit Cenazesinde AK Parti'li Başkana Yumruk

Bingöl'deki saldırıda şehit düşen iki askerin Samsun'daki cenazelerinde olay çıktı. Bingöl'de şehit düşen jandarma er Hasan Hüseyin Aydoğdu'un Alaçam'daki cenazesinde bir grup Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı darp edilerek yumruklandı

Şehit Cenazesinde AK Parti'li Başkana Yumruk

İzinden dönen askerlere koruma görevi yapan erlerden olan ve saldırıda şehit düşen 20 yaşındaki piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun cenazesi ise önce Alaçam İlçesi’ne getirildi.

Burada 100 kişilik bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla cenaze aracının önünü keserek helallik alınmasını istedi. Ancak aile ve yetkililer buna karşı çıkarak cenazeyi köye götürdü. Bu sırada grup cenaze aracının arkasından giden Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz’ın makam aracının önünü keserek, "Şehidimizden helallik alacaktık bunu bile çok gördünüz" diyerek tepki gösterip arabaya saldırdı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz araçtan inerek öfkeli grubu yatıştırmaya çalıştı. Tartışma sırasında Başkan Yılmaz’ın yüzüne bir yumruk isabet etti.

 BAKAN KILIÇ’A ’OSLO’YA GİDİN’ TEPKİSİ

Bu sırada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Vali Hüseyin Aksoy’da mezarlıktaki defin sırasında köye geldi. Bakan Kılıç şehidin mezarına toprak attı. Ardından Aydoğdu ailesine taziyede bulunmaya giderken insanlar arasında tepki sesleri yükselmeye başladı. Bir kişi Bakan Kılıç’a "Şehit evine değil Oslo’ya gidin" diye bağırdı. Başka bir kişi de "Bir bakanı iki yüz kişi koruyor ama, bizim evladımızı kimse koruyamadı" diye bağırdı.

BAKANIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Törenin ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak köy mezarlığına taşınırken, Bakan Kılıç alandan ayrılmak istedi. Yürüyerek makam aracına doğru gittiği sırada ellerinde büyük bir Türk bayrağı olan 20 kişilik bir grup bakanın yolunu kapattı. Kurt işareti yapan grup İstiklal Marşı okumaya başlayınca Bakan Kılıç da durdu. Daha sonra polis olay çıkmaması için grubu yol kenarına çekerek bakanın yolunu açtı.


Kaynak : //www.ivedihaber.com/haber/12417-guncel-sehit-cenazesinde-ak-partili-baskana-yumruk.html#ixzz275abQA3j

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2012, 11:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER