Suçüstü Yakalandılar

3 Balıkçı teknesi suçüstü yakalandı.

Suçüstü Yakalandılar

Sahil Güvenlik tarafından 3 balıkçı teknesi yasak bölgede trol çekerken suçüstü yakalandılar. Sahil Güvenlik tarafından Gerze Limanına bağlanan balıkçı teknesindeki çalışanların evrak ve teknedeki kontrollerinin ardından işlemiş oldukları suçlardan cezai işlem başlattı.

Trol Nedir?

Trol ağları, yelkenli teknelerden ya da gemilerden bu yana kullanılmakta olan, balık avı araçlarının arasındaki bir av gerecidir. Trol ağlar, günümüzde iki farklı tipte kullanılmaktadır. Bu tipler, kapılı (tek gemi ile çekilen) troller ve kapısız (iki gemi ile çekilen) trollerdir. Trol gemilerinin yardımı ile yapılan balık avına ise, “trollemek” denmektedir.

Kapılı trol ağlarında, ağın yatay açılımının sağlanması, kapılar aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Kapısız trol ağlarının çalışma prensibi ise, iki tekneyle çekilen trol ağlarının, ağı her iki taraftan da çeken tekneler vasıtasıyla kapanmasının sağlanmasıdır.

Trol Ağlarının Çeşitleri;

– Dip Trolleri

Bilhassa denizin dibinde yaşayan dip balıkları ve aynı bölgedeki eklembacaklıların (karides türü vb.) avlanmasında kullanılmaktadır. Bu tip ağların en önemli özelliği ise, ağın çekimi sırasında, trol ağının devamlı olarak deniz tabanıyla temaslı şekilde olması gerektiğidir. İstisnai durumlar haricinde, ağ zeminden ayrılmamaktadır. Dip trol ağları da, kendi içinde farklı tiplere ayrılabilmektedir.





Trol Ağları
 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 11:34

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER