Tarihi Bina Kül Oldu.

Bu sabah saat:06 sularında sularında ilçemiz Çarşı Mahallesi, otobüs terminali arkasında tarihi üç katlı ahşap binada yangın olayı meydana geldi.

  Edinilen bilgilere göre; sebebi henüz belirlenemeyen olayda can kaybı yaşanmazken, bina yanarak kül oldu. Yangın olayı duyulur duyulmaz olay yerinde güvenlik koridoru oluşturan Gerze Emniyet Amirliği ekipleri olası bir tehlikenin de önüne geçtiler. Olay yerine kısa sürede intikal eden Gerze Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale ettiler, yangının daha fazla yayılmaması için Ekskavatör ile binayı çökertmeye çalıştılar. Binanın alt katında kiracı olarak olarak oturmakta olan Hüseyin Korkut, Zelike Korkut, çocukları Sema Korkut(4) ve İlhan Korkut(2) verdikleri bilgilerde, yangına uyurken yakalandıklarını, dışarıdan yangını görenlerin ikazları ile binayı terk ettiklerini ifade ettiler.

Daha sonra tarihi binanın yanmasıyla kontrol altına alınan yangın yanındaki binanın çatısına sıçradığı ihbarını alan itfaiye ekipleri çatıdaki yangını söndürerek, olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Sinop Belediyesi İtfaiyesi de söndürmeye destek amaçlı olarak olay yerine itfaiye araçlarını gönderdi.
Haberin videosu fotoğrafların altında.





























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2012, 18:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
h.a.
h.a. - 12 yıl Önce

geçmiş olsun can kaybı olmadı ya

gerzeli ahmet
gerzeli ahmet - 12 yıl Önce

aslan emniyet müdürüm hasan akça herzamanki gibi olay yerinde enönde

yamacıklı
yamacıklı - 12 yıl Önce

yangında can kaybı olmaması sevindirici,polisimizi kutluyorum, özelikle emniyet müdürünü, çünkü yangına en önce gelen ilçede yetkili tek kişi idi.

yamacıklı
yamacıklı - 12 yıl Önce

gerze yangınlardan ders alması gereken bir ilçe,çünkü koskaca bina 1 saatta yok oldu, ancak ilçenin birçok yerinde bu şekilde ahşap ve eski binalar mevcut, hepside çıra gibi aman dikkat

Gerze itfaiyesi sınıfta kaldı
Gerze itfaiyesi sınıfta kaldı - 12 yıl Önce

yalnizca itfaiye almakla olmuyor. eğitimli̇ personel yetiştirmeyince daha çok binalar kül olur. allah göstermesin. yanginin polisimizin çabalari ile bime siçramasi önlendi. vefakar polisimiz kendi cani pahasina alevlerin içine dalip insanlari çikardi. polisimize ve emniyet müdürümüze sonsuz teşekkürler ve başarilar dilerim.

ismet dalman istanbul
ismet dalman istanbul - 12 yıl Önce

tüm hemşerilerime gecmış olsun söndürme veemniyette emegi gecenlere şükranlarımı sunarım anlaşılan itfaiyenin biraz eyitim ve tatbikata ihtiyacı var

hakan türk
hakan türk - 12 yıl Önce

bence orası art nıyetlı olarak kundaklanmıştır
çünkü garajlar ordan kaldırılacak ve o alan açılacak kio binda orda sırıtıyor diye düşünülmüştür ailede zaten gariban gibi gözüküyor ama bu beni̇m tahmi̇ni̇m

Sema
Sema @hakan türk - 7 ay Önce

Evet biz o kişileriz Allah'a şükür bisey olmadı biz o zaman küçüktük.

isim siz
isim siz - 12 yıl Önce

öncelikle tüm gerze halkina gecmis olsun ..yangin söndürücüleri hayretle izledim ve ona benzer bi cok yangilar gördüm burada almanyada kiyaslanamaz milyonlarca fark var arada kücük bir yangin halbuki cok geride kalmisiz cok. yorum dahil yapamiyorum yazik tek telimeyle .


banner381
SIRADAKİ HABER