Yaykıl’da kan aktı.

Yaşanan arbedede çok sayıda yaralı var.

Yaykıl’da kan aktı.

Emniyet güçleri tekrar müdahale etti. Her iki taraftan da çok sayıda yaralı var.

Ambulanslar peş peşe yaralı taşıyor.

Sondaj araçlarından birinin içeri girdiği öğrenildi. Vatandaşlardan bazıları molotof kokteyli ile araçlara saldırdı.

Ormanlık araziden dumanlar yükseliyor.

saat: 16.40   köy yakınında, evlerin yanında yangın çıktı. Emniyet güçleri alevler arasında kaldı. Güvenlik güçleri geri çekilmeye başladı.

saat 17.00   sondaj makinesi tarlaya sokuldu. ortalık toz duman. Halk sondaj aletine taş yağdırıyor.

saat: 17.40   gaz bombası tükenen emniyet güçlerine yeni gaz bombaları getirtilip dağıtılıyor. İndirilen sondaj kulesi tekrar dikiliyor. Halk tekrar hareketlendi. Mücadele devam ediyor.

saat: 18.25  polislerle halk arasında kalan jandarmalardan biri yaralandı. Atılan gaz bombasının yanında patlamasıyla gerçekleşen olay sonrası yaralı asker Sinop Devlet Hastanesine kaldırıldı.

saat: 19.00  Sondaj makinesi araziden çıkarılıyor. Sondajı yaptık diyen firma yetkililerinin ardından sondaj alanına giren vatandaşların tespitine göre üç metre arayla biri bir metrelik, diğeri 2 metrelik iki sondaj deliğinin bulunduğu yönünde. Halk mücadelesine devam ediyor.

saat:20.00  Sondaj çalışmasını Nur Kimya'nın arkasındaki arazide tekrar yapmak isteyenlere vatandaşlar tekrar tepki koydular. Güvenlik güçleri sondaj makinesini Nur Kimya'nın garajına sokmak zorunda kaldı. Tekrar yaşanan arbedede joplar havada uçuştu. Polisten gelen sert müdahaleye rağmen direnişini sürdüren vatandaşlar, makinenin Yaykıl'dan tamamen uzaklaşmasını sağladı.

saat:21.00  Yaykıl'dan sondaj makineleri gittikten sonra Gerze'de GES bürosu önünde toplanan vatandaşlar burada alınan yoğun güvenlik önlemleri arasında oturma eylemi yaptı. Kalabalığa bir konuşma yapan YEGEP dönem sözcüsü Şengül Şahin, büronun taşlarla kırılarak değil ama davul zurnayla burdan kaldıttıracağız dedi. Mücadelenin bitmediğini, sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Şahin, bugün tüm Türkiye'nin desteğini yanımızda hissettik ve yarın yine tüm Türkiye'de bize destek gösterileri olacak dedikten sonra gurup olaysız olarak dağıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 12:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
EBRU NAYIR
EBRU NAYIR - 13 yıl Önce

Sayenizde ne oluyor öğrenebiliyoruz,elimde telefon,gözüm sizde,aklım orda:(umarım daha kötü şeyler olmaz,birilerinin canının daha da mı yanması gerek vazgeçmenz için, istemiyoruz işte,,,,,izin vermeyeceğiz,,,

REYHAN ÜSTÜN
REYHAN ÜSTÜN - 13 yıl Önce

GERZE DE TERMİK SANTRALA GEÇİT OLMADIĞINI DAHA ÖĞRENEMEDİLERMİ BUNUN İÇİN KAN MI AKMASI GEREKİYO

Kendimizi Zincirleriz
Kendimizi Zincirleriz - 13 yıl Önce

Gerekirse kendimizi zincirler bu Türkiyeye hiç bir faydası olmayan lanet santrali yaptırmayız!

Erdem Çağlayan
Erdem Çağlayan - 13 yıl Önce

Gerzeli olup da şuan orada bulunamak çok acı.. Bu onurlu duruşu gösteren herkesi gönülden kutluyorum. İstanbul'daki Gerzeliler, bir an önce elimizi taşın altına koymalıyız.

rabia ince
rabia ince - 13 yıl Önce

termik olunca ne olur ...... yeşil ormanlarımız yokolacak, tarım olmayacak iş olacak çalışacağız diyenler.... aldığınız parala hastalıklarınza yetmeycek. dedelerimizden emanet aldığımız ,çocuklarımız amiras olarak bırakacağımız GERZE'MİZ için bir düşünün....... termiğe hayır

ramiz
ramiz - 13 yıl Önce

Demokratik bir tepki her vatandaşın hakkıdır. Ancak taş, molotof vb şeyler atarak insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarsanız yaptığınız demokratik bir tepki değil zorbalık olur. Zorbalık yaparak kan dökülmesine sebep olanlar da mutlaka akan kandan sorumludur ve bunun hesabını mutlaka verecektir.

ramis
ramis - 13 yıl Önce

termik istemiyoruz

termik santral
termik santral - 13 yıl Önce

köylünün arazisine hukuksuzca giren devlet halkını korumayan devlet yasalara uymayan devlet halkına eziyet eden gaz bombası atan devlet düzeni sağlayamayan devlet bu durumda ezilen doğa sever halk ve köylüye çekilin diyen devlet ne bu yaa ben bu devlete soruyorum sen kimin arazisine kimi sokuyosun ama bu böyle gitmez sonunda halkın silaha sarılıp bu haksızlığa dur demelidir


banner381
SIRADAKİ HABER