100.yılda GERDAK Atanın Anısına Zirvede

Gerze İlçemizde, ulusal ve uluslararası dağcılık doğa sporları alanlarında etkin faaliyetler yapan, Türkiye Dağcılık Federasyonu tescilli GERDAK-2013 Dağcılık kulübü 19 Mayıs 100. yıl etkinlikleri için Alaçam doğa sporları kulübünün Atayı anma adına düzenlediği kamp zirve etkinliğine katıldı.

100.yılda GERDAK Atanın Anısına Zirvede

Samsun’un en yüksek dağı Alaçam sınırlarındaki 1680.mt rakımlı Dürtmen Tepe’ye yurdun çeşitli bölge dağcı kulüplerinden gelen 35 dağcı katılırken Gerze’den GERDAK-2013 kulübünden 6 kişilik ekip tırmanışa katıldı.

Bu anlamlı tırmanışa katılan Dağcılık kulübü başkanı Birol SAZAK yaptığı açıklamada; “Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşında yenilgiyle ayrılmış Avrupa’nın hasta adamı olarak nitelendirilen Osmanlı İmparatorluğu topraklarında gözü olan Avrupa devletleri tarafından çeşitli bahanelerle işgal edilmeye başlanmış. Milletini seven vatansever yurttaşlarımız çeşitli kurtuluş yolları aramaya başlamışlar. Çanakkale Savaşı kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’de kurtuluşun Anadolu topraklarında Anadolu halkıyla birleşerek topyekûn savaşarak kazanılacağına inanıyordu. Bu sebeple 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan ayrılarak Samsun’a doğru yola çıktı. 19 Mayıs 1919 Samsun’a ayak bastı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basıp Kurtuluş Savaşını başlatması milletimizin de yaşlısı genci çocuğu kadını her şeyiyle “Ya istiklal ya ölüm” ilkesiyle bu savaşa katılması, Türklerin esir edilemeyeceğini her zaman hür yaşayacağını bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini pes etmeyeceğini ve Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs gününü kurtuluş günümüz ve özgürlük ateşini yaktığı gün olarak Gençlik ve Spor Bayramı yapmış ve tüm Türk Milletine özellikle gençlere armağan etmiştir. Bizde Yeşil Gerze Dağcılık kulübü olarak bu anlamlı günde bu güzel vatana sahip çıktığımızı Atamıza sahip çıktığımızı dağlarda gösterdik çok mutluyuz, tüm sporculara teşekkür ediyorum dedi.”

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER