Ağalığa Son..!

Gerze Güreşlerinden tüm Türkiye’ye örnek olacak bir karar çıktı.

Ağalığa Son..!
 Geleneksel 4. Gerze Yağlı Pehlivan Güreşleri seyirci akınına uğradı denilebilecek türden katılım ile gerçekleşti.

23 Ağustos 2015 günü saat:11 00 de Festival alanında gerçekleştirilen ve saat:17 00 da sularında sona eren Sinoplu Cazgır Kemal Karga, Yaşar Kırbıyık ve Samsunlu cazgır Kemal Kester’in sunumuyla gerçekleşen güreşlere;

Sinop Vali Vekili Ekrem Yaman, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı ve diğer daire amirlerinin yanı sıra konuk olarak CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Esenler Gerzeliler Derneği Başkanı Sadettin Kaptan, Sultanbeyli Gerzeliler Dernek Başkanı Mustafa Civelek ve İstanbul’da faaliyet gösteren Gerzeliler Yardımlaşma Derneklerinin Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı güreş sever katıldı.

Güreşlere katılmak için meydana, güreş ağalı ihalesini kazanana verilecek koç hediyesi ile giren Sultanbeyli Gerzeliler derneği başkanı Mustafa Civelek güreş severler tarafında büyük alkış alırken; açılış konuşması için kürsüye gelen Belediye Başkanı konuklarına yaptığı teşekkür konuşmasından sonra, güreş camiasına bomba gibi düşecek ve örnek olacak bir kararı güreş severlerle paylaşarak” ağalık neden sistem yaşadığımız çağda artık bizlere yakışmıyor, tertip komitemizce aldığımız karar gereğince, bundan böyle güreşlerimizde ağalık sistemini kaldırıyoruz. Bizim iş yükünün paylaştırılarak azaltılacağını gösteren imece gibi çok önemli bir geleneğimiz var. Bizim ağalıkla beylikle işimiz olmaz, hepimiz eşitiz, bundan sonra yükü birlikte omuzlayacak, herkesin elini taşın altına koyacağı sponsorluk sistemi ile belediyemizin önderliğinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Program çerçevesinde ikram edilecek keşkek kazanlarının kapakları Belediye Başkanı ve protokol tarafından açılarak geleneksel keşkek ikramının yapıldığı güreşlerde, keşkek sponsorluğu ihalesi gerçekleştirilerek, 2016 Gerze Yağlı Pehlivan Güreşleri sponsorluğunu, Özgül Turizm Sahibi Yakup Gül, merhum Durmuş Pehlivan’ın adını yaşatmak üzere aldı ve kendisine ithaf etti.

Gerze güreşlerinin bu yıl ki ana sponsorluğunu üstlenerek katkılarını esirgemeyen Çağla Yapı Dekorasyon Halil Beşli ve Kardeşleri, 2016 yılı güreşlerinin de ana sponsorluğunu üstlendiler.

Geleneksel 4. Gerze Yağlı Pehlivan Güreşleri dereceleri ile ülke çapında isim yapmış pehlivanların en ufak bir şaibeden uzak kıran kırana güreşleri devam ederken. Gerze güreşleri organizasyonlarında başında beri maddi ve manevi olarak hiçbir katkıyı esirgemeyen, başta Esenler Gerzeliler Dernek Başkanı Sadettin Kaptan, Ana sponsor Halil Beşli Sultanbeyli Dernek Başkanı Mustafa Civelek, Keşkek ağası Kasım Tataroğlu, eski güreş ağaları ve emeği geçenlere Milletvekili Barış Karadeniz, konuk  Belediye Başkanları ve protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Güreş Federasyonu tarafından görevlendirilen masa ve kule hakemlerinin nezaretinde gerçekleştirilen Gerze 4. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde tüm rakiplerini yenerek finalde başpehlivanlık güreşi yapmak için er meydanında yerlerini alan Mükerrem Kıyı ve Ender Erişti çayıra çıktığında heyecan artık doruk noktasında idi. İzleyenlere adına yakışır bir şekilde kıran kırana güreş sergileyen finalin kazananı Mükerrem Kıyı oldu. Gerze Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 4.sünün başpehlivanı olarak kürsüdeki yerini ve ödülünü aldı.

Güreşlerdeki diğer sıralama ise şöyle gerçekleşti.

Minik -1:Yusuf Kırat

Minik 2:Taner Garip,

Teşvik 1:Mehmet Can Erdoğan,

Teşvik 2:Emirhan Saygı,

Toztoparan: Okan Çelebi,

Ayak: Ömer Faruk Karadeniz,

 Deste Küçük Boy: Mustafa Taş,

Deeste Büyük Boy; Mehmet Can Kaya,

Küçük Orta Küçük Boy: İbrahim Çamyar,

 Küçük Orta Büyük Boy: Aykut Öz,

 Büyük Orta: Adem Ustaoğlu,

Baş altı: Ercan Gençdoğan.

Baş Pehlivan: Mükerrem Kıyı

Fotoğraflar İçin Tıklayın


Haberin Videosu Hazırlık Aşamasında

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 11:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

ağalıksız güreş kitapsız okula benzer...eee onca alavereye başvurursan elbette ağa olacak adam bulamazsın sayın başkan...hizmetlerine bir şey diyeceğim yok ama aynı karayel rüzgarına benziyorsun.... kendine gel,topralansan iyi olur bu huyla nereye kadar gidebilirsin...ayrıca gerze belediye oteli için telefon ettğimizde geceliğine 230 tl istendi..bu otel gercektende belediyeymi ait ,yoksa birilerinemi...??????????????? böyle bir fiyatı encümenmibelirledi.??????? işleten kişi ihaleylemi aldı..???????? mbir çok miafir otelde kalmaktan vazgeçtiler ...buradada

Osman Belovcıklı
Osman Belovcıklı - 9 yıl Önce

sayın hüseyin abi sende benim telefonum var.bir sıkıntı varsa beni arayabilirdin.ben buyıl gerzeye yakışır festival ve greş yaptım .belediyemizin kasasından bir kuruş cıkmadı.destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim..ağalık gönülde olur.varsa imkanı tamamını karşılar.kimseyi zorlamıyoruz.verende vermeyen sağolsun..çok güzel güreş oldu.otele gelince otel belediye meclis kararı ile yönetimi atanan belediye şirketince yönetiliyor.ben bile karışmıyorum.profesyanel yönetiliyor.kazandıkcada tadılat yapılarak güzel bir otel haline getirmeye çalışılıyor.3 kişilik oda 230 tl ve ayrıca kahvaltı havuz ücretsiz.otel uzman kadrolarca denetleniyor.ve muhasebesi tutuluyor.hüseyin abi beni tanırsın yanlış iş yapmam.saygılarımla

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

sayın başkan etik olan elbette telefonla aramaktır,doğru demişsiniz hak veriyorum..ama siz ağalık elbisesi alınıpda sanki herşey bitmiş gibi ağalık fotoğrafi çektirdikten sonra,ağalık adına hiççççç para teklifi yapılamamışcasına güreşelrle ilgili basına ;;; güreşler ağalık parası ödenmediği için iptal edilmiştir.ben size buradayken demedimmi ağalık parası yatarsa gelirim,yatmazsa umurumda bile değil diye...! bu konuyla ilgili kişide eseneler gerzelielr derneği başkanı saadettin bey kardeşimdi,yanındada kemal garka vardı onlar ve Allah şahitdir...neden herşeyi halletmiş gibi bana o ağalık elbisesini alıp fotoğraf çektirdiniz..o zamn sen etik olanı yapıpda maalesef hüseyin abi abiğin beş kuruş para vermedi diye telefon etmedinizde basına açıklama yaptınız bende size bunu sorarım değilmi...belirli yaşlara geldik ve öz ve öz gerzenin evladıyız...ilk güreşlerde sizi ve ekibinizi teşekkür mahiyeti taşıyan afişimi cuma günü asıp,o gece kaldırmıştınız...ahmet aydın şahitdir..!!!!!!!!!!

YAKUP GÜL
YAKUP GÜL - 9 yıl Önce

hüseyin bodur sen gerzenin ağaliğina kem küm edeceğine ilkönce vadettiğin ağalik ücretini ver ondan sonra gerze güreşlerini ağzına al ataköyden gelirken namus şeref sözü verdin ağalık parasını vermeye ver parayı ondan sonra müdahele et yada ağzını kapat otur bitarafta

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

bu gün sayın gerze belediye başknmız için cevabi yorumu sitenizde yayınlayackmısınız...gündüz yazmıştım bu akşam göreemedim...unuttunuzmu yoksa...etik olarak cebaımıda yayınlamanız gereklidir diye düşünüyorum...siz ne düşünüyorsunuz acaba..aygılarımla...

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

sayın yakup gül ağalık sandalyesine oturan hüseyin bodurmuydu,kimdi.?????????????bahceçehirdeki yemekte bulunanlardan saadettin ağaya sor, birde kasım tara sor ben oarad başkan ne söylemişim..konuların detayını bilmeden yorum yazmanı çok yadırgadığımı ifade etmek isityorumö saadettin başkan gerzede ağalığı alınca parasını senmi ödedinde bana borcunu öde diyorsun..ağa saddettin kaptandı borcunuda aslanlar gibi ödedi...bana hediye edildi,hediyeeeeee anlatabiliyormuyum....sonra o kem küm sözleri senin gibi dernek başkanlığı yapmış,belirli yaşa gelmiş birisine asla yakışmadı...belediye başkanıyla yazıştığım gibi medeni insanlar ,olgun insanlar,ağır insanlar gibi yazışalım eyvAllah.. bu sözler san hiç yakışmadı sonra ben senin yaşcada büyüğünüm..saygı,sevgi, hoş görü,anlayış, bilgi,edep,ilim, her kapıyı acar.. bi̇zi̇ ,bi̇ze birak ..sen kendi̇ i̇şi̇ne ve aşina bak anlatabi̇ldi̇mmi̇.???????????????

banner381
SIRADAKİ HABER