Ağanın Eli Tutulamadı

Yakadibi güreş ağası Mahmut Özdemir ağalığı bu yılda kimseye bırakmadı.

Ağanın Eli Tutulamadı

  İlçemiz Yakadibi köyünde her yıl geleneksel olarak kutlanan hıdrellez şenlikleri Yakadibi Köyü muhtarı Cemalettin Topal ve Güreş ağası Mahmut Özdemir önderliğinde gerçekleştirildi.

  Şenliğe AK Partisi Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Cumhuriyet Savcısı Alican Karakuş, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, Ak İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, Necmettin Çakır, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, AK Partisi Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Güreşler, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasından sonra, geleneksel keşkek dağıtım başladı ve güreşlere geçildi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda pehlivanın katıldığı  karakucak güreşleri sonucu, Başpehlivanlığı Fatih Kambur, Başaltını Fatih Yiğit, Büyük ortayı Emrah Kalaycı aldı.

  Güreşlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra güreş ağalığının belirlenmesine geçildi. Çekişmeli geçen güreş ağalığı eski Güreş Ağası Mahmut Özdemir bu yılda 7.370 TL’den 10.150 TL’ye çıkartarak ünvanını korudu ve 3.kez güreş ağalığına seçildi.

                                                   YAKADİBİ GÜREŞ SONUÇLARI

           SEMBOL:

1:OĞUL CAN METE

2:HASAN BALKAN

3:AYTEKİN AKBULUT

3:BARHAN GÖKSU

MİNİK 1:

1:KÜRŞAT GÖL

2:MUSTAFA OLGUN

3:ÖMER FARUK SAZ

3:BERKAY ÇALIŞKAN

MİNİK2:

1:OKAN ÇELEBİ

2:DOĞA AYAZCI

3:OĞUZHAN KOL

3:RAMAZAN GÖL

TEŞVİK:

1:KADİR KARADUMAN

2:BARIŞ ŞİMŞEK

3:BERK ALPTEKİN

3:BERKAY ALPTEKİN

TOZKOPARAN:

1:UĞURCAN AKSU

2:MUHAMMET UCAN

3:AKIN DURU

3:BAYRAM ÇADIRBAŞI

DESTE:

1:DOĞUKAN YILMAZER

2:EROL DEMİR

3:ALİ DEMİR

3:HAŞİM SÖZÜKÜNYAMİN SEZGİN

 

KÜÇÜK ORTA:

1:BÜNYAMİN SEZGİN

2:SADIK KUZU

3:MEHMET GÖKSU

3:HAKAN GÜNDOĞDU

BÜYÜK ORTA:

1:EMRAH KALAYCI

2:HAKAN LALE

3:HÜSEYİN GÖKDERE

3:MUHAMMET KURTBEY

BAŞALTI:

1:FATİH YİĞİT

2:MİKAİL KOŞAR

3:BARIŞ DÜZENLİ

3:MURAT SAĞLAM

BAŞ:

1:FATİH KAMBUR

2:TAME TURAN

3:SAMET YILMAZ

3:ÜMİT ÖZCAN

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 11:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki AKGÜN
Zeki AKGÜN - 11 yıl Önce

sayin milletvekillerimize,sayin kaymakamimiza,sayin j.garnizon komutanimiza,sayin ilçe emniyet müdürümüze,sayin cumhuriyet başsavcimiza,sayin sinop belediye başkanimiza,sayin gerze belediye başkanimiza,sayin il genel meclisi üyelerimize,sayın ilçe özel idare müdürümüze, sayin akp ve chp il ve ilçe başkanlarimiza, basinimizin değerli temsilcilerine kisacasi uzaktan yakindan gelerek bizleri onurlandiran tüm kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyor, kendilerini gelecek yillarda da dört gözle beklediğimizi en içten duygularla temenni ediyoruz.
değerli katkılarını bizlerden esirgemeyen sayın kaymakamımıza, sayın gerze belediye başkanımız osman belovacıklıya ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi saygılarımızla birlikte arz ederiz.

banner381
SIRADAKİ HABER