Başarılı Sporcular Ödüllendirildi.

Ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen spor müsabakalarında derece yapan 10 sporcu gencimiz Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından ödüllendirildi.

Başarılı Sporcular Ödüllendirildi.

Spor Federasyonlarının 2012  faaliyet programında yer alan Judo, Taekwondo, Güreş ve Özel Sporcular Atletizm ve Masa Tenisi Türkiye Şampiyonaları'nda Sinop adına yarışan ve derece yapan sporcular Sinop Valisi Sayın, Dr. Ahmet CENGİZ tarafından  ödüllendirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan ödül törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, antrenörler, veliler ve sporcular katıldı. Türkiye şampiyonasında derece yapan sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendiren Vali Cengiz, 2012 yılında ilimizde sporun adeta tavan yaptığına dikkat çekerek: "Faal lisanslı sporcu sayısı bakımından nüfusa oranladığımızda Sinop, Türkiye ikincisi. Hatta 05- 35 yaş grubunda faal sporcu bakımdan Türkiye birincisi" dedi.

2012 yılında Sinop'un spor alanında tam bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Vali Cengiz: "Bu değişimde Gençlik Hizmetleri Müdürü ve ekibinin çok büyük katkıları var. Başarı ekip işi, dayanışma işi, uyum işi. Eğer işimizi seversek, yüreğimizi koyarsak başarısız olmanız mümkün değil.Hepimizin bildiği gibi gerek yurt dışında gerek yurt içinde derece yapmış, dereceye girmiş her branş mensubunu, her başarılı Sinopluyu imkanlarımız ölçüsünde ödüllendirme taahhüdünde bulundum. Ben arzu ediyorum ki gençlerimiz bizi yurt dışında da yurt içinde de diğer müsabaka ve yarışmalarda da temsil etsinler. Ülkemizin adını, Sinop'un adını dünyaya duyursunlar. Sizler ne zamanki uluslararası müsabakalarda şanlı bayrağımızı göklere çektirirseniz sizin için en büyük başarı, en büyük ödül bu olacaktır" dedi.

​            Sporculara başarılı örnek birer vatandaş olma konusunda çeşitli telkinlerde bulunan Vali Cengiz, konuşmalarına şöyle devam etti: "İnsan başarılı olunca her alanda başarılı olmak ister. Spor branşında almış olduğunuz bu başarı derslerinizde de size başarı olarak dönecektir. Sporcu derslerinde de başarılı olmalıdır. Sakın spor branşındaki başarınız sizi tembelliğe sevk etmesin derslerinize de çalışmaya devam edin. Sporcu örnek olan kişi demektir. Ahlakınızla tavır ve davranışlarınızla örnek bir kişi olmanızı sizden bekliyorum. Bizim gençlere, sporculara sahip çıkmamız başka insanlarımız içinde teşvik unsuru olacaktır. Ne kadar çok insanımızı spora sevk edebilirsek o kadar çok devlet olarak görevimizi yapmışız demektir.900 sporcunun katıldığı bir müsabakada Türkiye 3.sü olmak dile kolay. Yine 1550 sporcunun katıldığı Yıldızlar Minikler Türkiye Şampiyonası Türkiye 3.'sü olmak, 303 sporcunun katıldığı müsabakalarda Türkiye 2.si olmak bana göre büyük başarı… Göğsümüzü kabartınız. Bu başarıların devamını diliyorum. Hem sporculara hem antrenörlere hem de sporcularımızın ailelerine idarecilerine Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne bu sevinci, bu mutluluğu bize yaşattıkları için yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen spor müsabakalarında derece yapan 10 sporcu Vali Dr. Ahmet CENGİZ, tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2012, 13:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER