Dikmen Kaymakamından Tam Destek

2011 yılında keşfedilen Yelken Tepe kısa bir süre önce Dikmen Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kerim Ali Şahin’in girişimleri ile başlatılan tescilleme işleminin tamamlanmasının ardından yamaç paraşütü hız kazandı.

Sinop İl’ inin Dikmen ilçesi sınırları içinde, Dikmen Gerze ve Yakakent ilçelerinin orta noktasında, Karadeniz’ de yamaç paraşütü için eşi benzeri olmayan Yelken tepe, keşfedilişinin üzerinden Altı yıllık bir süre geçmesine rağmen, bilhassa Samsun ve Karadeniz Bölgesi yamaç paraşütçülerinin yoğun ilgisi ile Bölge siyasetçileri ve kurum müdürlerinin destekleri ile adını kısa sürede bölgede duyurmaya başladı.

30 Eylül 2017 Cumartesi günü Dikmen Yelken Tepe’de Samsun Yamaç Paraşütü Spor Kulübü sporcuları tarafından düzenlenen etkinliğe Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, Dikmen AK Parti İl Genel Meclisi Kerim Ali Şahin, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Gerze AK Parti İlçe Başkanı adayı Erkan Başcan, THK Sinop Şubesi Başkanı Nuri Şişman, ve çok sayıda sporcu katıldı.

Biz şimdi burada susalım ve sözü bu işin bilen Samsun Bölgesi yamaç paraşütü Spor Kulübü Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz’a bırakalım. Yılmaz öncelikle “ Karadeniz’ de eşi benzeri olmayan bir tepe” diye başlıyor söze ve tepenin özellikleri ile devam ediyor tanıtmaya. Karadeniz’de kalktığınız yere dönebilme özelliği taşıyan tek tepe ve saatlerce uçuş yapabileceğiniz bir eğim, 12 km.lik bir bant ve 400m. yükseklik, işte bu özelliklerin bir arada olması Yelken tepe’ yi vazgeçilmez yapan özellikler diye tanımlıyor ve ekliyor, tanıtımının hak ettiği şekilde yapılması durumunda kısa sürede ülke genelinde adından sıkça söz ettirecek nadir bölgelerden, ve değişik bir turizm aktivitesi barındırıyor. Kamunun desteğini alması durumunda da çok kısa sürede yöreselliğinden kurtularak ulusal hatta uluslararası boyuta taşınacağından kuşkusu olmadığını dile getiriyor Yılmaz. destekleri için başta Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet olmak üzere Dikmen AK Parti İl Genel Meclisi Kerim Ali Şahin, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş’a teşekkür ediyor. Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet ise “ desteklerinin aksatılmadan süreceği sözünü vererek 2018 yılında festival ve benzeri etkinliklerin yapılmasında da elinden gelen desteği vereceğini söyleyerek Dikmen’de sporculara yemek ikram etti.

Fotoğraf: Sezgin Yoğurtçu.

İkinci Video Yapım Aşamasında

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 13:36

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

kerin ali sahin beyefendi, gerze shankaysi da pek efdal yamac parasüt icin. orada aynen antalyada oldugu gibi veya ist. camlic gibi dinlenme mezire alalari yapilmasi sahildeki cay bahcaelerinden daha üstün olacaktir. orayada bir basaniz. gerzeliler herhalde pek calismayi sevmeyen tipler. ilgilenen yok.veya becerikli birileri yok.

banner381
SIRADAKİ HABER