Er Meydanı Gerze’de Kuruluyor

Geleneksel 4. Gerze Yağlı Güreşleri 23 Ağustos 2015 Pazar Günü Yapılacak.

Er Meydanı Gerze’de Kuruluyor

Tertiplenmeye başladığı tarihten bugüne kadar gösterdiği gelişme ve kıspet giyen Türkiye çapında isim yapmış pehlivanlarının kalitesi ile 3 yıl gibi kısa bir sürede yöreselliğinin sınırlarına taşmış ve artık ülke genelinde bilinen ve güreş severler tarafından takip edilen bir organizasyon haline gelmiş olan Geleneksel 4. Gerze Yağlı Güreşleri bu yıl 23 Ağustos 2015 tarihinde festival alanında gerçekleştirilecek.

Bu yılda, boylarında başta Kırkpınar olmak üzere, ülkenin sayılı güreş organizasyonlarında er meydanına çıkmış bulunan pehlivanlarının güreş atacağı Gerze güreşleri daha şimdiden yağlı güreş meraklılarınca büyük bir merakla bekleniyor.

Gerze 4. Yağlı güreşleri ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Osman Belovacıklı;” göreve geldiğimizde bu güreşlere 20 yıldan fazla bir süre ara verilmişti. Ata sporumuzu canlandırmak ve gelecek nesillere ulaştırmak adına çıktığımız yolda 3 yılda büyük mesafeler kat ettik ve Gerze güreşlerini Türkiye’nin sayılı organizasyonları arasına soktuk. Bu yılda geçmişteki başarılarımızı tekrarlayacağımıza olan inancım tamdır. Davet ettiğimiz pehlivanların kalitesi, güreşlerin de kalitesini ortaya koyuyor. Ata sporuna gönül vermiş, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürler ediyorum, güreşlerin centilmence ve ilçemize yakışır bir atmosferde gerçekleşmesini diliyorum ve güreş severleri 23 Ağustos’ta Gerze’ye davet ediyorum” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 16:44

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

ağalığını a iğim ihsan erenin aldığı ve şahsıma hediye ettiği güreşlerin akabinmde parasal konu ile işlgili basına;;;ağanın parasını ödemediği için güreşlerini iptal ediyorum diye açıklama yapmasini esefle izledim. hiç para verilemdi ne demek? abiğimle birlikte adil yiğit pehlivan makamina giderek sayin başkana on beş bin tl vermek istedikleri halde hiç para verilmedi demesi tamamen yalandir,ifitiradir,komplodur.bu ata sporuna m vurdulan en büyük darbedir...bir festival için milyarlar veren belediyemiz bu bonkörlüğünü ata sporuna gönül verenleri üzmezde ne yapar...akabinde yapilan güreşlerde ağa adayi bulamamasida bir belediye başkani içinm gerçektende utanç vericidir...ağaliği kendişsinin almasida bundan sonraki ağalaik yarişlarina gierecek olanlarin motivasoyonunu,şevkini ve azmini kirmaya yetmiştir..işte akibeti belli..ağaliği alacak bir tek Allahin kulu ağalik ihalesine çikmamiştir,çikmazda....burtadan ata sporu nadina belediye başkani sayin osman belovacikliyi kiniyorum.

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR @hüseyin bodur - 9 yıl Önce

gerzeli̇ rumuzlu her ki̇mseni̇z konunun beni̇mle öyle bi̇r laaksi varki̇...si̇z

gerzeli
gerzeli @hüseyin bodur - 9 yıl Önce

ya bodur haberde ne yazıyor sen ne açıklama yapıyorsun

hüseyin bodur.
hüseyin bodur. - 9 yıl Önce

sayın editör bey,güzel hemşehrim mustafa yoğurtcu kardeş...benim gerzeliye cevaben yazdığım yorumu sonramı değrlendireceksiniz..yayınlanmadığıonı gördümde...takip ediyorum..hayırlı işler diliyorum..

banner381
SIRADAKİ HABER