GERDAK-2013 TDF İLERİ KAR BUZ EĞİTİMİNDE

İler Kar-Buz Eğitimi A Kampı Rize ve Rusya sınırı Gürcistan Kazbek’te düzenlendi.

GERDAK-2013 TDF İLERİ KAR BUZ EĞİTİMİNDE

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Birol SAZAK Dağcılık ileri seviye eğitimlerinde Gerze’yi temsil ederek zirvelere ve yurt dışı faaliyetlerde temsil etmeye devam ediyor.

Aynı zamanda GERDAK kulüp başkanı da olan sporcu Birol SAZAK yaptığı açıklamada; İleri dağcılık eğitimlerinin sondan ikincisi olan ileri kar buz eğitimini teorik olarak Rize de aldıktan sonra on gün boyunca Rusya sınırında olan Gürcistan Kazbek dağı ile Gergeti buzulunda çok zorlu bir eğitim aldık. Bu eğitimden de başarı ile gerze ye döndüm. Önümüzde 2019 Mart ayı içerisinde son eğitimi kış arama kurtarmayı alıp bitireceğim. Bundan sonra amacım antrenörlük ve eğitmenlik düzeyimde eğitim vermek ve Gerze de bir arama kurtarma birimi oluşturabilmek olacaktır dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu yıllık faaliyet programında yer alan İleri Kar-Buz Eğitimi A Kampı, 43 sporcu 3 antrenör ve 1 idareci ile başarılı bir şekilde tamamlanarak tüm heyet yurda döndü.

4 Ağustos 2018 tarihinde Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde toplanan sporcular, burada kendilerine verilen teorik derslerin ardından, uygulama eğitimi için 05 Ağustos 2018 akşamı Kazbegi Kasabası’na hareket etti.

7 Ağustos 2017 tarihinde başlayan uygulamalı eğitimler ise zaman zaman yağmur, rüzgar, dolu ve yoğun sis altında 13 Ağustos 2018 tarihinde ekibin Rize’ye dönmesiyle son buldu. Yüksek irtifa koşullarında kamp yükü ile ortalama 1400 m irtifa alan ekibimiz, ileri kar-buz eğitimi yanı sıra birçok temel ve ileri eğitim konularını zorlu koşullar altında uygulamaya koydular.

Ayrıca, Federasyonumuz tarafından yurt dışında ikinci defa düzenlenen ve ortalama 3500 metre rakımda gerçekleştiren eğitim faaliyetlerine ulusal ve uluslararası pek çok dağcı ve kulüp ilgi göstermiş olup, bu faaliyet ve organizasyon ile Federasyonumuz oldukça takdir ve beğeni topladı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER