GERDAK Kapıkaya’da

GERDAK-2013 Samsun Bafra'da, Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivaline katıldı.

GERDAK Kapıkaya’da

Bu yıl 2.si yapılan festivale Gerze’yi temsilen GEDAK-2013 Yeşil gerze dağcılık kulübü sporcuları 20. Kişi ile ve Gerze Yelken Kulübü sporcuları katıldı. Bu etkinlikle ilgili açıklama yapan Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Başkanı Birol SAZAK; Geçen yıl kulübümüzü Bafra Belediyesi davet etti ve biz dağcılık branşında etkinlikte aktif görev aldık. Bu yıl tekrar bize de görev verildi. Bölgemiz için önemli bir tanıtım olacağı için görevi kabul ettik ve ekibimiz ile başarılı bir etkinlik çıkardık. Dağcılık kampı sorumluluğunu başarı ile bitirdik. Kulüp olarak bu organizasyonda deneyim kazandık. Biz de Gerze’de yapılacak böyle bir doğa sporları festivali için hazırız. Tüm kulübümüz görevli arkadaşları tebrik ederim doğa yürüyüşlerini, şelale yürüyüşleri ve dağcılık kaya tırmanışlarını başarı ile yaptık dedi:

SAMSUN'un Bafra ilçesinde bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali 25-29 Temmuzda yapıldı. Bafra ilçesinde 2'nci Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nin açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak ve ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in katılımı ile gerçekleşti. 29 Temmuz'da son bulan festival süresince fotoğraf yarışması, su sporları, doğa yürüyüşü,  dağcılık, kaya tırmanışı, Kuş Cenneti Ziyareti, Şahinkaya Kanyonu Feribot Gezisi, Kültürel Etkinlikler, Yamaç Paraşütü, Bisiklet turları, MTB Bisiklet Yarışması, Su Sporları aktiviteleri, ATV Safari, Geneneksel Okçuluk Faaliyetleri, Paintball, Langırt, Zıpzıp, Salto gibi eğlenceler yanı sıra Jet Boat, bisiklet, yamaç paraşütü ve atölye çalışmaları etkinlikleri yapıldı. Festivale 10 ülkeden 17 yabancı sporcu ile birlikte toplam bin sporcunun katıldığı belirtildi. Festivalle ilgili bilgi veren Festival Danışma Kurulu Başkanı Burhan Apaydın, "Ülkemizin birçok yerinde festivaller düzenleniyor. Bizler el değmemiş doğaya ve el değmemiş doğaya taşımayı amaçladık. Kapıkaya'nın el değmemiş doğa güzelliği bizim için paha biçilmez bir doğa harikasıdır. Bizleri bu günde yalnız bırakmayan sporcularımıza, misafirlerimize çok teşekkür ederim" dedi.
Programda konuşan Vali Osman Kaymak ise "Turizm açısından, tarım açısından, doğa açısından ve her açıdan Samsun çok güzel bir ilimiz. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen sporcuların Bafra'da ağırlanması, festivalin basın mensupları aracılığı ile de duyurulması anlamlı ve önemli. Samsun'un ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var, Bafra'nın tanıtıma ihtiyacı var. Sadece tarıma dayalı bir gelir olmaması lazım, dünyada spor, sağlık, turizm artık yeni gelir kapısıdır. Bafra da bu anlamda geri kalmamalıdır" ifadelerini kullandı. Çeşitli spor dallarını aynı ortamda sunarak ulusal ve uluslararası birçok sporcuyu ve doğa severleri her yıl temmuz ayında bir araya getirmeyi hedefleyen Kapıkayafest “Doğayı Yaşat Sporu Yaşa” sloganıyla sağlıklı bireylerle daha çok yaşana bilir bir dünya için sporun ve sporcunun önemini vurgulamak gayesini gütmektedir. Bafra Kapıkaya Tepesinde 5 gün 4 gece “Her şey dahil” bir Kamp alanı, yemek, tepe ve tepeye ulaşımlar, şehir merkezinden tepeye ulaşımlar tamamen ücretsiz yapıldı.

Gökyüzünde paraşütçüler süzülürken katılımcılar karada bisiklet ve doğa yürüyüşü baraj gölünde kano gezisine katıldı, balık tutma yarışmasında mücadele ettiler. ‘En güzel fotoğrafı ben çekerim’ diyenlere ise foto safari düzenlendi. Kamp ve çevresinde çeşitli atölye çalışmalarıyla eğlenme ve güzel vakit geçirme olanağı buldular. Akşam ise kamp ateşini yakıp yıldızların altında doğanın sesini dinleyecek, eski ve yeni arkadaşlarla sabaha kadar sohbetler yapıldı. Ayrıca çeşitli kültürel faaliyetler, spor branşlarının aktiviteleri ve eğlenceler birbirini izledi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

sizde ayni yamac parasütünü shan kayasinin zirvesinde yapabilirsiniz. tabi gürsükü-sazak / sarimsak cayi köprüsünün ordan sarnic yapilarak su seviyesinin shan kayasi diplerine kadar yükselmesi sartiyla ve doga turuzim icin fevkelade olur. su sporlari, doga yürüyüsleri, v.s. tabiki bunu yapacak adam varsa gerzede!

banner381
SIRADAKİ HABER