Gerze Güreşine Devlet Desteği

Gerze Güreş Kulübünün projesi kabul edilerek, 61.500TL. maddi destek sağlandı.

Gerze Güreşine Devlet Desteği

İçişleri Bakanlığınca desteklenme kararı verilen Gerze Güreş Kulübü Başkanı Arif Yiğit konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede;

  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca 9 Mart 2015 tarihinde duyurusu yapılan projeye Gerze Güreş Kulübü; İlçe Spor Müdürü Sümeyye Çalmaz’ın teşvik ve yönlendirmesi ile başvurmaya karar vermiş ve Proje Uzmanı Metin Çalmaz’ın danışmanlığı ve Proje Uzmanı Hüseyin Kocabaş koordinatörlüğünde başvuru sürecine katılmıştır. 7 Mayıs 2015 tarihinde teslim edilen projede İlçemizde asırlardır süren Güreş Sporunun yaşaması ve gelişmesi için planlı ve kapsamlı bir şekilde çalışma yaparak maddi sorunları çözülmüş bir güreş sporunu hayata geçirmek hedeflenmektedir. Bu kapsamda İlçemiz Spor Müdürlüğünde kadrolu çalışan güreş antrenörünün projede etkili olması için İlçe Spor Müdürlüğümüz de projemizin ortağı olmayı teklif etti. Bu hedefler ışığında Proje Uzmanı Hüseyin Kocabaş tarafından hazırlanan projemiz değerlendirilmeye alındı. İçişleri Bakanlığı ağustos ayının son haftasında desteklenecek projeler arasında Sinop İlinden üç projeyi desteklemeye karar verdiği ve bunlar arasından Spor Kulübü olarak sadece Gerze Güreş Kulübünün desteklenmeye değer bulunduğu açıklandı. Ayrıca Bütçe olarak ta üç dernekten en yüksek bütçeli proje kulübümüzün olmuştur. Proje de hibe edilecek miktar 61000 TL olup onbir ay sürecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz da projenin duyuruya çıkmasından itibaren sürecin içerisinde olduğunu ve Gerze de ata sporumuz güreşin gelişmesi, bu dalda marka olması için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ve bu projenin de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

28 Ağustos 2015 tarihinde imzalanan protokol ile 14 Eylül 2015 tarihinde projenin başlayacağı ve bu proje ile en az 40 güreşçi yetiştirilerek, güreşçilerin her türlü malzemeleri proje kapsamında temin edilecek ve ulusal yarışmalara yine proje kapsamında katılımın sağlanacağı bildirildi.  Proje Uzmanı Metin Çalmaz: İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına İlçemizin gelişmesi için proje hazırlama konusunda şimdiye kadar bir çok destek verdiğini ve bundan sonra da talep eden kuruluşlara destek vermekten mutluluk duyacağını belirtti.

Proje Uzmanı Hüseyin Kocabaş ta ilçemizdeki sivil toplum örgütlerine hibe desteği almak için başvuracaklara Metin Çalmaz ile birlikte hem yazım konusunda hem de başvuru konusunda destek verebileceklerini belirtti.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 16:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 9 yıl Önce

emeği̇ gecen herkesden Allah razi olsun....ata spaoruyla i̇,lgi̇li̇ yaptiniz bu katki unutulack bi̇r katki deği̇ldi̇r...sevi̇ndi̇m ve hepi̇ni̇zi̇ takdi̇r edi̇yor,başarilar di̇li̇yorum..sağolunuz,var olunuz...saygilarimla...

banner381
SIRADAKİ HABER