Gerze Halk Eğitimi Merkezi’nden Bir İlk Daha

Görme engelli Gerzeli judocu ilimizi temsil edecek.

Gerze Halk Eğitimi Merkezi’nden Bir İlk Daha

Gerze Halk Eğitimi Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Nazım Aksu ilçemizde ilk olarak 2008 yılında başlatılan judo faaliyetlerine yönelik detaylı bir açıklamada bulundu.

 Gerze ilçemizde 2008 yılında Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ilk defa başlatılan Judo branşı, 2011 yılında kulüpleşerek Gerze Halk Eğitimi Merkezi Kültür ve Spor Kulübü çatısı altında bugüne kadar ulusal ve uluslar arası birçok başarıya imza attı.

Gerze Halk Eğitimi Müdürü aynı zamanda Kulüp Başkanı Nazım AKSU; “Gerze H.E.M. kulübümüz bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu ilklere bir yenisini daha ekleyerek, Sinop ilimizden Görme Engelliler kategorisinde tüm branşlar içerisinde ilk defa bir spor branşında ilimiz temsil edilecektir. Kulüp Antrenörü Özlenen AKPINAR ile birlikte judoya başlayan ve bir yıldır Judo branşında çalışmalara katılan Bursa Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu ve Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi Görme engelli kulübümüz sporcusu 11-12 Şubat tarihlerinde Denizli ilinde yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasında Sinop ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.

Sinop ilinde ilk olması münasebetiyle lisans numarası da 1 olan kulüp sporcumuzun küçük yaşta spora başlaması da düşünüldüğünde başarı noktasında gerçek bir örnek olacağı değerlendirilmektedir. Ki bu da; kulübümüz adına övünç ve gurur kaynağı olmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER