Gerzeli Dağcı Muş Dağcılık Eğitiminden Döndü

Yurt genelinde düzenlenen etkinliklere katılarak ilimizi ve ilçemizi temsil ediyor.

Gerzeli Dağcı Muş Dağcılık Eğitiminden Döndü

Muş’ta yapılan TDF Türkiye Dağcılık Federasyonu zorlu kış eğitimlerinde Sinop’u ve Gerze Belediyesi’ni Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu Birol Sazak temsil etti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) düzenlediği Kış Gelişim Eğitim kampı için 17-24 Şubat tarihleri arasındaki eğitim için Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen dağcılık kulübü sporcularının oluşturduğu 122 kişilik gurup Muş’a gelerek yüksek dağ kesimlerde eğitimlerine başladı.

Ülkenin çeşitli illerinden Muş’a gelen 122 dağcı, Kış Gelişim Eğitim kampı için çalışmalara başladı. Teorik derslerin ardından sabah saatlerinde kafileler halinde Karlıdere mevkiine gelen dağcılar, teçhizatlarını kuşanarak teorik eğitim için yürüyüşe hazırlandı. Burada teknik heyet gözetiminde gruplara bölünen dağcılar iz açma, kazma ile düşmeler, çığ testi, çığ bilgisi, karda ip li emniyet sistemleri inişler çıkışlar, arama kurtarma kar kış koşullarında yaşama hayatta kalma, kar mağarası, kar kulübesi ve iglo yapımı, ilk yardım, donma, hipotermi gibi konularda teorik ve uygulamalı bir haftalık eğitimleri sonucu teorik ve uygulamalı sınavlarını oldular.Bu eğitimlere katılarak başarı ile tamamlayan Sinop temsilcimiz yeşil gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Birol SAZAK Gerze’ye döndü.

Sinop ilimizi temsilen katılan Gerze ilçesi Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Sporcusu Birol SAZAK yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu "Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Muş Kış Gelişim Eğitimine katılarak tüm dağcılık ve kış dağcılığının olmazsa olmaz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Sinop ilimize Gerze ilçemize profesyonel eğitimli dağcı sporcusu olarak döndüğüm için çok mutluyum. Muş’ta yüksek dağlarda köy korucularının korumasında çok zorlu şartlarda eğitimlerimizi tamamladık. Muş Alparslan üniversitesi yönetimi ve Muş kaklından çok yakın ilgi alaka yardım gördük tüm Muş halkına çok teşekkür ederim.

Dağcılık kulübü yönetimimiz İlimizde Bölgemizde dağcılık ve doğa sporlarını sevdirmek geliştirmek yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Yaptığımız etkinlikler ve Türkiye’nin her yerinde katıldığımız etkinlikler ile bölgemizi tanıtarak turizm elçiliği yapmaktayız. En son bu katıldığım Muş kış eğitimi tüm ulusal yayın ve TRT olmak üzere basımında yer alarak haber konusu olmuş ve görsel basına Gerze Belediyemiz logosu, kulüp logomuzu görsel basından ülkemize yansıtma olanağını buldum. Bölgemizin tanıtını için doğamızın tanıtımı için bu faaliyetlere devam edeceğim dedi.

Eğitim ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) Muş’taki Kış Gelişim Eğitim Kamp Müdürü Mehmet Çağlayan, TDF’nin 6’ncı eğitim ayağı olan kış gelişim eğitimini yaptıklarını söyledi. Karlıdere mevkiinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Çağlayan, "Sporcu arkadaşlarımız bugün iz açma, kazma ile düşmeler, çığ bilgisi ve iglo yapacaklar. Yarında başka eğitimlerimiz olacak bunlar; emniyet alma, malzeme tanıma, kar mağarasında uyuma. Bu eğitimler teorik olarak devam ettirilecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 8 tane eğitimi var, 4 yaz, 4 kış. Buraya gelen arkadaşlarımız 4 tane yaz eğitimlerini bitirmiş ve kışında temel eğitimini almış olan arkadaşlar, gelişim eğitiminden sonrada ileri kar, buz eğitimi ve arama kurtarma eğitimlerini alacak. Bundan sonra ise Dağcılık Eğitim Sertifikası alacaklar. Yani dağcılığı tam profesyonel manada bilerek, görerek eğitimini alarak yapıyorlar" dedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun en önemli eğitimlerinden birinin de çığ eğitimi olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "Burada bu eğitimleri alan arkadaşlarımız kendi bölgelerinde her hangi bir çığ olayı yaşandığı zaman müdahale edebilecek eğitime sahipler ve Türkiye’nin her yerinden geldikleri için birbirleriyle çok iletişimleri olan arkadaşlarımızın çığ konusunda da en eğitimli ekip bu arkadaşlarımızdan oluşuyor" diye konuştu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 09:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER